Naslovna RS/BiH SIPA: Uhapšeno šest osoba

SIPA: Uhapšeno šest osoba

Šest uhapšenih osoba, više od 100 rasvetljenih krađa automobila, rezultati su ovo nastavka akcije “Volan”, koju su juče realizovali policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Uhapšeni su sumnjiče da su u periodu od 2010. godine do danas, na području Bosne i Hercegovine, kao pripadnici grupe za organizovani kriminal krali vozila upotrebom sofisticiranog alata i opreme.

“Istragom je utvrđeno da su otuđena vozila odvozili i sakrivali na različite lokacije, zatim organizovali njihovo prebacivanje preko državne granice BiH izbegavajući mere carinske i granične kontrole, nakon čega su vozila ili delove od vozila prodavali na području Republike Srbije, Republike Hrvatske, Crne Gore i šire. Ukradena vozila su, između ostalog prodavali na području BiH rastavljene u delove ili celovito, odnosno vršili su povrat ukradenih vozila vlasnicima za novac“, saopšteno je iz SIPA.

Dodaju da je svaki od pripadnika ove kriminalne grupe imao tačno određenu ulogu i unapred određene zadatke, za šta je dobijao određeni procent novca od konačne dobiti.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA biti predati postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH.

Izvor: Blic

Prikaži još vijesti
Load More In RS/BiH

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

POČELI RADOVI NA UREĐENJU KORITA RIJEKE JANJE

Danas su u Ugljeviku počeli radovi na uređenju korita rijeke Janje. Početak radova obišao …