Naslovna Ugljevik PETROVDANSKO VEČE U HRAMU SV.PETKE U UGLJEVIKU

PETROVDANSKO VEČE U HRAMU SV.PETKE U UGLJEVIKU

Srpska pravoslavna crkva, Svetosavska omladinska zajednica Ugljevik i Centar za kulturu „Filip Višnjić“ i ove godine su organizovali tradicionalnu manifestaciju „Petrovdansko veče“. Generalni pokrovitelj ove manifestacije je Opština Ugljevik a medijski pokrovitelj „Skala radio“.

U hramu Svete Petke Paraskeve u Ugljeviku sinoć je, nakon večernjeg bogosluženja, održan izbor za najljepšu petrovdansku lilu.  Za izbor najljepše lile prijavilo se 56 mališana pa je žiri imao veoma težak zadatak da među prelijepo ukrašenim petrovdanskim lilama ipak odabere pet najljepših.

Vlasnici najljepših petrovdanskih lila nagrađeni su ikonama i knjgama. Dijete, čija je lila proglašena za najljepšu, nagrađeno je tablet računarom. Drugo mjesto nagrađeno je mobilnim telefonom a treće dvd playerom. Nagrade je uručio predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić. Nakon proglašenja najljepših lila svim učesnicima su podijeljeni slatki paketi koje je obezbijedila Opština za najmlađe sugrađane. Paljenjem vatre u porti hrama i tradicionalni petrovdanskim lilanjem obilježeno je Petrovdansko veče.

Događaj su svojim koreografijama uljepšali i članovi Kulturno-umjetničkog društva „Rudar“ Ugljevik.

Foto : Skala radio

Prikaži još vijesti
Load More In Ugljevik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

ODRŽAN SAJAM ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA

Sinoć je u Ugljeviku, u okviru Vidovdanskih svečanosti,  održan  sajam ženskog stvaralaštv…