Naslovna Region Vučić: Mlađi se ne slažu sa mnom

Vučić: Mlađi se ne slažu sa mnom

Predsjednik Aleksandar Vučić je rekao da se u „Srebrenici dogodio strašan zločin i da se iskreno saosjeća sa porodicama žrtava“.

Kako je rekao gostujući na TV Hepi, sada su odnosi Srba i Bošnjaka ključni za budućnost i ta dva naroda su potrebna jedan drugom.

Vučić je rekao i da Srbija nije dobila pozivnicu za obilježavanje zločina u Potočarima, a da oni koji su otišli iz Srbije u prethodnim danima mogu da iskažu svoje mišljenje i da kažu da se tamo desio genocid.

Ipak, naveo je da „njegova riječ kao i predsjednika vlade i ministra inostranih poslova obavezuje“, a da se ovde govori o pravnoj formulaciji.

Kako je rekao dogodio se stravičan zločin i nada se da smo izvukli pouke.

„Kao i iz Bratunca, Oluje, da ne govorim o najstrašnijem – Јasenovcu“, dodao je.

Prema njegovim riječima ključno je da tako nešto više nikada ne sme da se dogodi nijednom narodu, a 80 ili 90 osto građana Srbije ne misli da je u Srebrenici počinjen veliki zločin.

„Takav veliki zločin ne sme da se ponovi nijednom narodu, nikome, suviše smo krvi prolili, moramo da gledamo u budućnost“, rekao je Vučić i dodao da smatra da su odnosi Srba i Bošnjaka ključni za budućnost i da će iskreno raditi na tome dok je predsjednik, čuvajući srpske nacionalne i državne interese.

On je rekao da se mlađi, među kojima je i njegov sin Danilo, ne slažu sa njim.

„Danilo će mi reći – sve je bilo dobro osim onog o Srebrenici. Reći ću mu da sačeka još pet godina pa će drugačije misliti … kao mlad sam vjerovatno bio i gori od njega“, dodao je Vučić i poručio da se „samo magarac ne mijenja“.

Izvor: Agencije

Prikaži još vijesti
Load More In Region

2 Komentari

 1. Array Questions

  16. aprila 2018. at 15:12

  39475 225166Thank you for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do some research about this. We got a grab a book from our local library but I believe I learned far more from this post. Im very glad to see such wonderful info being shared freely out there. 804718

  Reply

 2. 45

  17. aprila 2018. at 03:46

  343470 530595You got a quite superb web site, Glad I noticed it by means of yahoo. 824746

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

OTVOREN X MEĐUNARODNI MUZIČKI FESTIVAL „DANI HARMONIKE“

Deseti Međunarodni festival “Dani harmonike” u Ugljeviku, koji će okupiti 400 takmičara iz…