Naslovna Region Hrvatska Hrvatska – od naredne godine povećanje boravišne takse

Hrvatska – od naredne godine povećanje boravišne takse

Ministarstvo turizma Hrvatske pripremilo je novi prijedlog uredbe o utvrđivanju visine boravišne takse za narednu godinu, prema kome se najviši iznos te takse po osobi i noćenju u glavnoj sezoni povećava sa sedam kuna /0,94 evra/ na osam kuna /1,08 evra/.

Iz Vlade Hrvatske poručuju da se pri povećanju vodilo računa da visina ove takse bude konkurentna u odnosu na okruženje, kao i da je ta taksa i sa novim povećanjima i dalje najniža u odnosu konkurentske zemlje.

„Iznosi boravišne takse u hrvatskom turizmu nisu se mijenjali od 1999. godine“, naveli su iz resornog hrvatskog ministarstva i dodali da je bilo prijedloga da najviši iznos ove takse u glavnoj sezoni bude 10 kuna /1,35 evra/.

Iz Udruženja poslodavaca u hotelijerstvu, Hrvatske privredne komore, Hrvatskog udruženja poslodavaca i Kamping udruženja Hrvatske izrazili su protivljenje povećanju boravišne takse bez prethodno sprovedenih analiza.

U Italiji se raspon boravišne takse kreće od dva do sedam evra, u Španiji od 0,45 do 2,25 evra, a u Austriji od 0,15 do 2,18 evra, prenose hrvatski mediji.

Izvor: Srna

Prikaži još vijesti
Load More In Hrvatska

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

POČELI RADOVI NA UREĐENJU KORITA RIJEKE JANJE

Danas su u Ugljeviku počeli radovi na uređenju korita rijeke Janje. Početak radova obišao …