Naslovna Svijet Uhapšena i dva Srbina u Grčkoj

Uhapšena i dva Srbina u Grčkoj

Osim Grka i Britanca srpskog porekla i dvojica Srba uhapšena su zbog prebijanja na smrt američkog turiste u jednom baru u Laganasu na grčkom ostrvu Zakintos.

Grčka policija je navela da je afroamerikanac Bakari Henderson (22) podlegao povredama zadobijenim u tuči u baru.

Kako prenose grčki mediji, nakon incidenta koji se dogodio u 3:15 h, kada se student iz SAD sukobio s grupom Srba u baru „Bar kod“, policija je uhapsila dvojicu muškaraca osumnjičenih za ubistvo, a još osmoricu je privela na razgovor.

Odmah su uhapšeni jedan Grk i jedan Britanac srpskog porekla, da bi, prema navodima medija, nakon nekoliko sati policija uhapsila još dvojicu Srba, starosti 22 godine, koji su navodno učestvovali u tuči sa smrtnim ishodom.

U grčkim medijima, su se pojavile dve verzije tragičnog događaja.

Kako se navodi, nakon svađe grupe mladića iz Srbije i iz Amerike koja je započela u baru, zaposleni u obezbeđenju 32-godišnji Britanac srpskog porekla, grupa Srba i 34-godišnji barmen grčke nacionalnosti pojurili su za Amerikancem na ulicu i počeli da ga tuku, ostavljajući ga bez svesti. Njemu su na putu ka bolnici konstatovane teške povrede glave, ali je po dolasku u bolnicu proglašen mrtvim.

Prema drugim navodima, mladići iz Srbije, među kojima je bio i jedan sa britanskim državljanstvom su sedeli za stolom pored kojeg je bilo društvo ubijenog Amerikanca. Kako meštani kažu, svađe huligana iz Srbije i Velike Britanije su česte, ali Hederson je bio Amerikanac pa su izgleda razlog za kavgu potražili negde drugde i sukobili se sa njim.

Zasad nisu poznati motivi koji su doveli do sukoba s tragičnim ishodom.

Istraga je u toku.

(B92)

Prikaži još vijesti
Load More In Svijet

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

POČELI RADOVI NA UREĐENJU KORITA RIJEKE JANJE

Danas su u Ugljeviku počeli radovi na uređenju korita rijeke Janje. Početak radova obišao …