Naslovna RS/BiH Bijeljina: Ribolovci iz Drine izvukli tijelo žene i fetus

Bijeljina: Ribolovci iz Drine izvukli tijelo žene i fetus

Na lokaciji Orlovo Polje na Drini kod Janje ribolovci su 1. jula pronašli tijelo žene koju je voda izbacila na obalu. Odmah su o tome obavijestili policiju i identificirali tijelo Ljiljane Đurđević (55) iz Banje Koviljače u Srbiji, saopštila je Aleksandra Simojlović, portparol Policijske uprave Bijeljina. Dvadesetak dana prije ove tragedije ribolovci su iz Drine izvukli i fetus.

– Nestanak žene prijavio je policiji njen sin u Loznici 30. juna. On je i identifikovao tijelo svoje majke – izjavila je Simojlović.

Tri sedmice ranije, preciznije 11. juna, ribolovci su iz vode u Janji, na lokaciji Stara plaža kod elektrotrafoa, izvukli udicom fetus. Ribolovac koji je s prijateljem tog vikenda bio na pecanju kaže da je taj dan doživio pravu traumu.

– Umjesto da se odmorimo i opustimo pored vode, u jednom trenutku pecaljkom smo izvukli dječije tijelo. Odmah smo obavijestili o tome policiju i oni su izvršili uviđaj. Ostali smo zaprepašteni činjenicom da neko, možda, daje milione za to da ima potomstvo, a neko se tako poigrava ljudskim životima – kaže ribolovac s Drine (identitet poznat redakciji).

Potvrđeni navodi

Simojlović je potvrdila priču ribolovca, tačnije, da su 11. juna pronašli ostatke dječijeg ploda, fetusa starog između četiri i pet mjeseci. Ona kaže da javnost o ovom slučaju nije pravovremeno obaviještena jer se nije znalo iz kog pravca je Drina mogla donijeti fetus.

O pronalasku fetusa obaviješten je dežurni tužilac. On je izdao nalog za obdukciju koja je izvršena 12. juna. Utvrđeno je da se radi o pobačaju ploda koji se petnaestak dana nalazio u vodi. Nije utvrđen spol. Uzet je uzorak DNK radi naknadnog vještačenja.

 

Izvor: Avaz

 

Prikaži još vijesti
Load More In RS/BiH

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

PREPORUČUJEMO

PROSLAVLjENA ŠKOLSKA SLAVA U MZ MEZGRAJA KOSE

Juče je u prostorijama područne osnovne škole „Aleksa Šantić“ u mjesnoj zajednici Mezgraja…