Naslovna Ugljevik POČELA ŠKOLA PLIVANJA-OBUKA ZA MALE NEPLIVAČE

POČELA ŠKOLA PLIVANJA-OBUKA ZA MALE NEPLIVAČE

Škola sporta „Mali šampioni“ Ugljevik i ove godine je organizovala  besplatnu školi plivanja sa programom obuke za male neplivače. Projekat obuke neplivača organizovan je u saradnji sa SRC „Rudar“ Ugljevik a generalni pokrovitelj je Opština Ugljevik.

Jutros je, na bazenima Sportsko-rekreativnog centra „Rudar“ u Ugljeviku zvanično počela obuka za 120 neplivača uzrasta od 5 do 10 godina. Zvaničnom početku obuke prethodilo je inicijalno testiranje polaznika koje je održano juče. Od ukupno 150 prijavljenih kandidata njih 30 je već ranije savladalo osnovne tehnike plivanja tako da će program osnovne obuke pohađati 120 kandidata podijeljenih u tri grupe od 40 polaznika.

U prvom dijelu programa djeca se prilagođavaju na vodu i uče plivati.U sklopu ovog programa djeca usavršavaju plivanje, razvijaju izdržljivost na vodi i uče osnovne tehnike baznih stilova plivanja. Treneri u školi plivanja su profesionalci s visokim stručnim referencama.

„Cilj obuke je priprema djece za samostalan i bezbjedan boravak u vodi, usvajanje motoričkih navika kako bi voda za dijete postala zdrava i prijatna sredina. Svako dijete je posebna individua i zahtijeva drugačiji pristup što mi permanentno i radimo kao bismo svakom polazniku omogućili da što lakše savlada osnovne tehnike plivanja “-kaže Mladen Stevanović, pokretač projekta i trener Škole sporta Ugljevik.

Za svaku grupu polaznika treneri će održati po 15 časova. Po završetku obuke svi polaznici će proći završni trening na kome će biti testirani. Svim novim plivačima, koji uspiješno savladaju obuku, biće dodjeljenje diplome.

Prikaži još vijesti
Load More In Ugljevik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

ODRŽAN SAJAM ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA

Sinoć je u Ugljeviku, u okviru Vidovdanskih svečanosti,  održan  sajam ženskog stvaralaštv…