Naslovna Region Crna Gora Brojni požari širom Crne Gore

Brojni požari širom Crne Gore

U Tivtu su požari aktivni na 20 lokacija, situacija se pogoršala zbog vetra, a u gašenje vatrene stihije, na zahtev komandira tivatske Službe zaštite, Zorana Barbića, uključila se avio-helikopterska jedinica MUP-a, javlja RTCG i navodi da požari gore i u Podgorici.

Na području glavnog grada Grne Gore aktivno je 15 požara, ali stanovništvo i objekti nisu ugroženi.

Barbić je Televiziji Crne Gore rekao da se situacija na požarištu kod Plavih horizonata iz časa u čas „strahovito menja“.

Poznata plaža Plavi horizonti u Radovićima nadomak Tivta je evakuisana iz preventivnih razloga.

“Odjednom je dunuo jak vetar i rasplamsao 20-ak požara. Stiže ekipa iz Kotora, a pozvani su i avioni ako mogu da uzlete zbog jakog vetra“, kazao je Barbić.

Iz Službe za zaštitu i spašavanje saopšteno je RTCG da su avioni MUP-a do rano jutros pomagali vatrogascima u Tivtu i da su, nakon što je u jednom trenutku požar bio delimično pod kontolom, napustili teren.

Međutim, nakon informacije da se situacija pogoršava MUP je ponovo poslao kanadere, koji su u ovom trenutku angažovani u gašenju požara.

Oko 11 časova, nakon preduzetih aktivnosti na gašenju požara iz vazduha, avioni su se povukli kako bi vatrogasci na terenu, u skladu sa procedurama, mogli da ugase ostatke požara.

Dogovoreno je da ukoliko komandir lokalne službe zaštite i spašavanja uputi ponovni zahtev za angažovanje aviona MUP-a, da će avioni biti stavljeni na raspolaganje ukoliko to meteo uslovi dozvole, saopštio je crnogorski MUP.

Kako je nešto posle 13 časova komandir Službe zaštite i spašavanja Tivat uputio pomenuti zahtev, avioni Avio-helikopterske jedinice MUP-a neposredno potom su, u skladu sa procedurom, krenuli na područje zahvaćeno požarom, stoji u saopštenju.

Direktorat za vanredne situacije je, napominju, u stalnoj komunikaciji sa službama na terenu, što podrazumeva angažovanje u skladu sa zahtevima.

Stoga su svi kapaciteti, pa i oni koji se odnose na avione MUP-a, spremni da reaguju kada za to postoji potreba i kada to uslovi, u prvom redu meteo prilike, dozvoljavaju, pojasnio je MUP.

I u Podgorici od jutros aktivno 15 požara. Kako je RTCG saopšteno iz Vatrogasne službe, vatra je pod kontrolom, pa nigde nije ugroženo stanovništvo ili objekti.

Načelnik podgoričke Službe zaštite i spašavanja, Andrija Čađenović, rekao je Televiziji Crne Gore da su na području Podgorice aktivni požari na lokacijama Malo brdo, Jelin dub u Bratonožićima, u Štekama i na Vranjskim njivama.

“Gašenje požara otežava vetar, za sad nema ugroženih stanovnika i objekata“, rekao je Čađenović.

Izvor: Informer

Prikaži još vijesti
Load More In Crna Gora

3 Komentari

 1. Array Questions

  16. aprila 2018. at 14:56

  782938 536904I discovered your internet site site on google and check a couple of your early posts. Preserve within the top notch operate. I just extra up your Feed to my MSN News Reader. Seeking for toward reading far far more of your stuff afterwards! 71905

  Reply

 2. 主页11sd1

  17. aprila 2018. at 04:10

  386186 514220This article gives the light in which we can observe the reality. This is really nice 1 and gives in-depth details. Thanks for this nice article. 625636

  Reply

 3. jhfn e

  19. aprila 2018. at 15:53

  506595 381987The the next time I just read a weblog, I actually hope that this doesnt disappoint me approximately brussels. Get real, Yes, it was my option to read, but I actually thought youd have some thing intriguing to say. All I hear is generally a couple of whining about something which you could fix when you werent too busy searching for attention. 571443

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

OTVOREN X MEĐUNARODNI MUZIČKI FESTIVAL „DANI HARMONIKE“

Deseti Međunarodni festival “Dani harmonike” u Ugljeviku, koji će okupiti 400 takmičara iz…