Naslovna Ugljevik Aktuelnosti Slava junacima Republike Srpske

Slava junacima Republike Srpske

Kod centralnog spomen-obilježja u Ugljeviku, povodom Vidovdana – krsne slave Vojske Republike Srpske, služen je parastos palim srpskim borcima od Kosovskog boja do preteklog odbrambeno-otadžbinskog rata.

Članovi porodica poginulih boraca ove podmajevičke opštine, saborci, predstavnici Boračke organizacije, kao i predstavnici lokalne vlasti položili su cvijeće na spomen-obilježje na kome su ispisana imena 301 poginulog borca odmbrambeno-otadžbinskog rata iz Ugljevika.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić istakao je da se tradicionalno održava parastos za sve srpske junake koji su se borili vijekovima za opstanak.

„Vidovdan je prilika da se sjetimo svih junaka srpskog roda i prilika da se sjetimo i pomolimo za dušu kneza Lazara koji je izabrao carstvo nebesko, a srpski narod ne zaboravlja njegov podvig niti junake svog roda“, rekao je Perić.

Neophodno je da se posveti posebna pažnja potomcima poginulih boraca. Opština Ugljevik je u proteklom periodu učinila mnogo toga za boračku populaciju i u narednom periodu opredijeljenje lokalne uprave će biti pomaganje boračkoj populaciji.

Predsjednik Odbora porodica poginulih boraca Boračke organizacije Ugljevika Savo Milošević rekao je da su borci Ugljevika dali veliki značaj u prethodnom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

„Molitvom za duše boraca koji živote položiše za slobodu srpskog naroda ovih prostora, obilježavamo slavu Vojske Republike Srpske. Ugljevik je u prethodnom izgubio 301 borca, dok je 648 ranjeno“, rekao je Milošević.

(BN/V. Mitrić)

Prikaži još vijesti
Load More In Aktuelnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

Vaskrs simbol pobjede i pravde

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić uputio je vaskršnju čestitku sveštenstvu i monašt…