Naslovna Ugljevik Aktuelnosti Otvoren „Sajam ženskog preduzetništva“ u Ugljeviku

Otvoren „Sajam ženskog preduzetništva“ u Ugljeviku

Danas je u Ugljeviku, po prvi put, otvoren „Sajam ženskog preduzetništva“ u organizaciji Kola srpskih sestara „ Sveta Marija Magdalina“.

Sajam je svečano otvorio načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić koji je ukazao na važnost promocije i poboljšanja poduzetništva kod žena, koje doprinose ekonomskom razvoju cijelog društva.
”Žene igraju važnu ulogu u povećanju broja radnih mjesta u državi, samim tim su i dodatna vrijednost inovativnom i društvenom preduzetništvu i ekonomskom rastu u cjelini”, kaže Perić.

Na postavljenim štandovima ispred Centra za kulturu „ Filip Višnjić“ u Ugljeviku mogli su se vidjeti izloženi primjerci ručnih radova, veza, heklanja, nakita izrađenog od drveta, plastike, metala i dr. materijala.

“Oduševljena sam koliko su žene zainteresovane za ovu vrstu promocije i iskreno se nadam da ćemo barem nekom od njih obezbijediti neku vrstu tržišta”, kaže Snežana Dragić jedna od organizatora učesnica.

Pored Kola srpskih sestara iz Ugljevika organizaciju su potpomogli i ugljevička Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, Udruženje žena „Iskra“ Ugljevik i Centar za kulturu „Filip Višnjić“ u Ugljeviku. Generalni sponzor manifestacije bila je Opština Ugljevik.

Piše: Snežana Milošević
Foto: Dragan Đukić

Prikaži još vijesti
Load More In Aktuelnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

Vaskrs simbol pobjede i pravde

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić uputio je vaskršnju čestitku sveštenstvu i monašt…