Naslovna RS/BiH Sjekirom ubila muža, pa lažno prijavila da je nestao

Sjekirom ubila muža, pa lažno prijavila da je nestao

Milka Katanović (55) iz Zvornika uhapšena je zbog sumnje da je u nedjelju ubila svog supruga V. K. (59), a potom zvorničkoj policiji prijavila njegov nestanak.

“Službenici Sektora Kriminalističke policije uhapsili su M. K. zbog postojanja sumnje da je počinila krivično djelo teško ubistvo”, potvrdio je Miljan Bobar, portparol Policijske uprave Zvornik.

Kako se nezvanično saznaje, Katanović je u ponedjeljak prijavila nestanak svog supruga. Ona je policiji ispričala kako je V. K. dan ranije, oko osam sati ujutro, izašao iz kuće u kojoj stanuju u Zvorniku i otišao u nepoznatom pravcu.

Policija je, postupajući po prijavi, raspisala potragu za suprugom. Međutim, radom na terenu i operativnim saznanjima policajci su došli do informacija koje su ih navele na sumnju da se tu uopšte ne radi o nestanku, već da je u pitanju lažna prijava.

Daljom istagom utvrđeno je da je Katanović počinila krivično djelo teško ubustvo. Ona je, kako saznajemo, policajcima priznala da je ubila svog supruga sjekirom, a potom ga zakopala nedaleko od njihove porodične kuće, gdje je tijelo V. K. i pronađeno.

Katanović će, nakon ispitivanja u policijskim prostorijama, tokom dana biti predata u nadležnost bijeljinskom Okružnom tužilaštvu, a postupajući tužilac je naredio sprovođenje istrage u ovom slučaju.

(faktor.ba)

Prikaži još vijesti
Load More In RS/BiH

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

POČELI RADOVI NA UREĐENJU KORITA RIJEKE JANJE

Danas su u Ugljeviku počeli radovi na uređenju korita rijeke Janje. Početak radova obišao …