Naslovna Magazin Kembridž zaposlio lego profesora

Kembridž zaposlio lego profesora

Profesor iz Londona Pol Ramšandani je na prestižnom univerzitetu Kembridž zvanično postavljen za „lego profesora igre u obrazovanju, razvoju i učenju“, a njegov zadatak je da studente podučava vrijednostima učenja uz pomoć popularnih kockica.

Novo mjesto bilo je reklamirano kao posao iz snova i na njega se prijavio veliki broj kandidata, počevši od desetogodišnjaka pa do ozbiljnih kandidata kao što je Ramšandani. Oglas je privukao mnogobrojne ljubitelje „lego“ kockica koji vole provoditi sate gradeći dvorce i utvrđenja i mnoge druge kreacije.

Iako je zvučalo kao zabava, predstavnici Kembridža su na ovom mjestu željeli specijalistu za psihologiju obrazovanja i nekoga ko je upućen u to kako igra pomaže u razvoju djece. I pronašli su ga u Ramšandaniju, koji je ekspert za mentalno zdravlje djece.

On je radio na Kraljevskom koledžu u Londonu i posljednjih 15 godina se specijalizovao za istraživanje razvoja djece.

– Svako ima mišljenje o tome kakvu ulogu igra treba da ima u ranom razvoju djece, a postoje neka odlična istraživanja koja se bave ovom temom. Ipak, postoje i veliki procjepi u našem znanju i potrebni su nam najbolji dokazi da bismo došli do vitalnih odluka o obrazovanju djece – kaže Ramšandani.

Novi profesor na Kembridžu, koji će na novom radnom mjestu imati godišnju platu od 96.000 evra, podučavaće studente i raditi „lego“ istraživanja sa djecom.

Njegov tim će se prvenstveno baviti istraživanjem kako pripremiti djecu za vještine 21. vijeka, kao što je rješavanje problema, timski rad i samokontrola.

Novu poziciju finansira „Lego fondacija“, koja nije imala uticaj na izbor kandidata.

– Nadali smo se da će poziciju dobiti akademik koji voli igru, koji je veoma znatiželjan, otvorenog razmišljanja i kreativan – rekao je predstavnik ove fondacije Bo Tomsen.

Doktor za čokoladu
Ovo nije prvi put da je britanski univerzitet objavio oglas za neobična radna mjesta. Katedra za hemijski inženjering je 2014. godine tražila doktora za čokoladu koji bi pomogao u studiranju uzroka topljenja čokolade.

Izvor: Glas Srpske

Prikaži još vijesti
  • Tabata je novi svjetski hit

    Koncept treninga testiran je godinama i došlo se do zaključka da je savršen za eliminaciju…
  • Danas je veliki četvrtak

    Pravoslavni vjernici danas će obilježiti Veliki četvrtak kao sjećanje na Tajnu ili Posljed…
  • Danas su Mladenci

    Srpska pravoslavna crkva danas proslavlja praznik Mladenci u pomen na stradanje Svetih čet…
Load More In Magazin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

POČELI RADOVI NA UREĐENJU KORITA RIJEKE JANJE

Danas su u Ugljeviku počeli radovi na uređenju korita rijeke Janje. Početak radova obišao …