Naslovna RS/BiH Lopare TURNIR DRUŠTVENIH INOVACIJA

TURNIR DRUŠTVENIH INOVACIJA

Dana, 29. maja 2017. godine, četiri grupe mladih sa područja Ugljevika učestvovale su na turniru društvenih inovacija u Loparama (Centar za kulturu i informisanje). Turnir društvenih inovacija jeste prilika za sve ideje koje su društveno-inovativne, odnosno mogućnost razrađivanja projektnih ideja koje nude novo rješenje za stari društveni problem ili potrebu.
Ovo je jedinstvena prilika za osnaživanje mladih u procesu donošenja odluka, da aktivno učestvuju u rješavanju problema u društvu, te da se pospješi učešće mladih u procesima lokalnog razvoja.
Fondacija Mozaik je potpisala memorandum o saradnji sa Opštinom Ugljevik 1. decembra 2016. godine, u kojem su se obje strane obavezale da će pružiti tehničku i finansijsku podršku za kreiranje fonda na godišnjem nivou. Ovo je ujedno prvi put da opština Ugljevik učestvuje u pomenutom programu Fondacije Mozaik.

Članovi odbora Omladinske banke Ugljevik imali su priliku da prisustvuju turniru u Loparama, dijelom kao učesnici sa projektnom idejom, a dijelom i kao posmatrači kako bi svojim grupama, prvenstveno prijateljima, pružili podršku. Tematske oblasti koje su obuhvatile grupe učesnika iz Ugljevika na turniru društvenih inovacija jesu: elektrotehnika, ekologija, kultura, istorija i turizam. Sve grupe su ostvarile odlične ocjene tokom turnira, te se očekuje da ih Fondacija Mozaik odobri za realizaciju. Projekat Omladinske banke predstavlja svojevrsnu priliku za sve mlade od 17-35 godina koji imaju želju da urade nešto korisno za svoju lokalnu zajednicu, ali i mogućnost pokretanja vlastitog biznisa.

Nakon jučerašnjeg turnira društvenih inovacija slijede finalna priprema i realizacija odobrenih projekata. Naredni ciklus i mogućnost za prijave u program Omladinske banke počinje u februaru iduće godine.

Prikaži još vijesti
Load More In Lopare

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

APEL ZA POMOĆ MALOJ TEODORI IZ UGLJEVIKA

Šestogodišnjoj djevojčici Teodori iz Ugljevika, kojoj je dijagnostifikovana cerebralna par…