Naslovna Magazin Zdravlje Važno je da se mališani raduju sitnicama

Važno je da se mališani raduju sitnicama

Roditeljska dužnost je da decu nauče da se zahvale onome ko im ih je poklonio i da cene poklone, bez obzira na vrednost.

U MORU igračaka koje današnja deca imaju, teško je videti mališana koji se iskreno obraduje poklonu. Ukoliko se to i desi, brzo ga prođe oduševljenje, jer klinci danas imaju toliko stvarčica da u njima ne znaju da uživaju. I pritom su hronično nezadovoljni, jer bi stalno nešto novo i veće, a da ne znaju tačno ni šta. Ali da li će se taj odnos prema lutkama i autićima promeniti, zavisi od roditelja.

Dečji psiholozi kažu da je roditeljska dužnost da svoju decu nauče da se raduju rođendanskim i svim drugim darovima, da se zahvale onome ko im ih je poklonio i da cene poklone, bez obzira na vrednost.

– Od toga zavisi njihov kasniji odnos prema stvarima i ljudima, jer se od najranijih dana uče zahvalnost i poštovanje. Kada mališani umeju da se nasmeju sitnici koju su dobili i sa kojom će znati da se igraju, umeće da se obraduju svakoj stvari u životu. Tužno je videti dete koje pokazuje nezainteresovanost za automobil koji mu je neko poklonio od srca, jer je očekivao veći i skuplji. Na isti način će biti nesrećan u životu, kada ne bude mogao da vozi neki opasan auto – objašnjava psiholog Kejti Foks.

Novosti
foto:internet

Prikaži još vijesti
  • Tabata je novi svjetski hit

    Koncept treninga testiran je godinama i došlo se do zaključka da je savršen za eliminaciju…
  • Najbolji domaći lijek protiv kašlja

    Prehlade i gripe niko nije pošteđen bar jednom godišnje. Umjesto brojnih sirupa i tableta …
  • Šta sve liječi čuvarkuća

    Čuvarkuća (Sempervivum tectorum) je zeljasta biljka čiji su listovi zeleni sočni i debeli …
Load More In Zdravlje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

ODRŽAN SAJAM ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA

Sinoć je u Ugljeviku, u okviru Vidovdanskih svečanosti,  održan  sajam ženskog stvaralaštv…