Naslovna RS/BiH Bijeljina U Industrijskoj zoni 2 u Bijeljini od apoteka do pilana

U Industrijskoj zoni 2 u Bijeljini od apoteka do pilana

Bijeljina – U Industrijskoj zoni 2 u Bijeljini putem javnih licitacija koje je raspisala Gradska uprava prodato je sedam parcela površine oko 111.000 kvadratnih metara.

Prema riječima stručnog saradnika u Odjeljenju za lokalni ekonomski razvoj Miše Poletana, šest kupaca je sa područja Bijeljine, a jedan iz Banjaluke.

– Dvije parcele su kupila fizička lica, a dvije kompanije koje se bave prodajom lijekova, dok ostatak čine osobe koje se bave prodajom kamena, drvoprerađivači, te serviseri vaga – rekao je Poletan.

Prema njegovim riječima, na prvoj licitaciji je bilo deset zainteresovanih investitora, a od šest ponuđenih parcela prodate su četiri. Na drugoj licitaciji prijavilo se osam kupaca, a prodate su tri parcele.

– Industrijska zona 2 prostire se na oko 40 hektara i parcele u ovoj zoni predviđene su za pokretanje biznisa na malo i laku industriju – kazao je Poletan.

On je istakao da Bijeljina raspolaže sa četiri industrijske zone, a investitorima su omogućene pogodnosti kao što je plaćanje na 60 mjesečnih rata, odnosno popust od deset odsto za jednokratno plaćanje. Dodao je da kupci u roku od dvije godine moraju početi sa gradnjom objekta.

– U Industrijskoj zoni 2 do sada je omogućen priključak na vodovodnu, elektro i kanalizacionu mrežu, a uskoro bi u funkciju trebalo da bude stavljena i gasovodna mreža – rekao je Poletan.

U Gradskoj upravi ističu da se razvojem industrijskih zona stvaraju uslovi za otvaranje novih radnih mjesta, ali i pružanje novih usluga u ovoj regiji.

Izvor: Glas Srpske

Prikaži još vijesti
Load More In Bijeljina

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

POČELI RADOVI NA UREĐENJU KORITA RIJEKE JANJE

Danas su u Ugljeviku počeli radovi na uređenju korita rijeke Janje. Početak radova obišao …