Naslovna Region Hrvatska Bandić ponovo vodi u Zagrebu

Bandić ponovo vodi u Zagrebu

Rezultati urađeni na osnovu obrađenih 98,04 biračkih mesta u Zagrebu pokazali su da je kandidat za gradonačelnika „Stranke rada i solidarnosti“ Milan Bandić osvojio 30,96 odsto glasova, dok je kandidatkinja koalicije SDP-HNS-HŠ-HSU-Naprijed Hrvatska-SU Anka Mrak Taritaš osvojila 24,41 odsto glasova, objavilo je Državno izborno poverenstvo.

Kako se navodi, u Osijeku, Splitu i Rijeci obrađeno je 100 odsto biračkih mesta.

U Osijeku, kandidat za gradonačelnika koga je predložila grupa građana Ivan Vrkić osvojio je 37,05, dok je kandidat HDZ-a Ivana Šojat osvojila 17,17 odsto glasova birača.

Najviše glasova u Splitu osvojio je kandidat HGS-PG-NG Željko Kerum – 30,40, dok je HDZ-ov kandidat Andro Krstulović Opara osvojio 26,10 odsto glasova.

U drugom krugu izbora za gradonačelnika u Rijeci boriće se kandidat SDP-PGS-HSU-IDS-LABURISTI-SDŠ-HŠ Vojko Obersne i kandidat grupe glasača Hrvoje Burić koji su osvojili 40,88, odnosno 17,66 odsto glasova birača.

U Hrvatskoj su održani lokalni izbori na kojima su građani odlučivali ko će biti u predstavničkoj i izvršnoj vlasti u naredne četiri godine.

(Tanjug)

Prikaži još vijesti
Load More In Hrvatska

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

ODRŽAN SAJAM ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA

Sinoć je u Ugljeviku, u okviru Vidovdanskih svečanosti,  održan  sajam ženskog stvaralaštv…