Naslovna Region BORBA SA STIHIJOM: Gori deponija u Vinči već 24 sata

BORBA SA STIHIJOM: Gori deponija u Vinči već 24 sata

Vatrogasci gase vatru na „planini otpada“ u Vinči. Buknulo u četvrtak ujutru, plamen zahvatio hektare đubreta.

POŽAR na deponiji u Vinči zavio je u četvrtak u gust dim žitelje okolnih naselja na opštini Grocka. Prema prvim informacijama, vatrena stihija razbuktala se u ranim jutarnjim satima na površini od oko dva hektara, koliko deponija obuhvata, a vatrogasne ekipe satima su se borile da lokalizuju požar.

Vatrogasci su na licu mesta i dalje se bore sa vatrenom stihijom.

Dim koji se još od četvrtka nadvio nad prestonicom gotovo je svakodnevna stvar za stanovnike Vinče, samo su razmere vatre na obližnjoj deponiji ovog puta veće nego što je to uobičajeno.

Kako navode iz JKP „Gradska čistoća“, prilaz deponiji bio je zabranjen iz bezbednosnih razloga, ali o stanju na terenu svedoče sugrađani koji žive na rubovima „planine otpada“.

– Često ima vatre, ako je i ne vidimo, vidimo da dim izbija iz smeća. Mada možda je i neko od naših nešto zapalio pa se proširilo, ko će znati. Došli su i policajci i inspektori iz policije. Samo da nam kuće ne uhvati – priča Ahmet, koga je ekipa „Novosti“ zatekla dok se na motociklu „tomos“ sa komšijom i zalihama vode vraćao prema barakama na samoj deponiji.

Izvor: Večernje novosti

Prikaži još vijesti
Load More In Region

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

POČELI RADOVI NA UREĐENJU KORITA RIJEKE JANJE

Danas su u Ugljeviku počeli radovi na uređenju korita rijeke Janje. Početak radova obišao …