Naslovna Svijet Američki avioni bombardovali konvoj sirijskih snaga

Američki avioni bombardovali konvoj sirijskih snaga

Američki avioni bombardovali su konvoj sirijskih snaga kod granice s Јordanom ocjenjujući da mogu predstavljati prijetnju koalicionim snagama u borbi protiv ID.

To je izjavio Frans presu neimenovani američki zvaničnik.
Koalicija na čelu sa SAD izvela je napad na sirijske snage u Tanfu u okviru utvrđene zone deeskalacije, izjavio je za Sputnjik portparol Pentagona.

„Izvršen je napad. On je bio protiv provladinih snaga koje djeluju u blizini Tanfa. Ove provladine snage djelovale su u okviru utvrđene zone deeskalacije“, rekao je on.
Prema njegovim riječima, “komandant na terenu smatrao je da ove snage predstavljaju prijetnju koalicionim snagama“.
Konvoj nije odgovorio na upozorenja da se ne približava suviše blizu snagama koalicije u oblasti Tanf na jugu Sirije, gdje se nalazi kamp sirijskih pobunjenika koji imaju podršku SAD, rekao je zvaničnik Frans presu.
SAD su kasnije saopštile da su u američkom napadu na jug Sirije možda pogođene sirijske vladine snage, dok su organizovali borbene položaje.

Zvaničnici saopštavaju da su u napadu u blizini grada Tanfa pogođeni buldožer, tenk i osoblje prisutno na licu mjesta, ali nije jasno da li su u pitanju sirijske vojne snage ili provladini saveznici.
Јedan od zvaničnika rekao je da su prorežimske snage ušle u demilitarizovanu zonu bez dozvole i SAD ih je vidjela kao prijetnju za trupe koje se nalaze na tom području, navodi AP.
Sirijski opozicioni mediji prenijeli su da je u napadu uništen veliki broj vozila.
Za sada nema izvještaja o mogućim žrtvama u tom napadu.7

Izvor: B92

Prikaži još vijesti
Load More In Svijet

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

OTVOREN X MEĐUNARODNI MUZIČKI FESTIVAL „DANI HARMONIKE“

Deseti Međunarodni festival “Dani harmonike” u Ugljeviku, koji će okupiti 400 takmičara iz…