Naslovna Region Haradinaj krenuo oštro: Neće biti ZSO

Haradinaj krenuo oštro: Neće biti ZSO

Kandidat za kosovskog premijera Ramuš Haradinaj izjavio je da će povjerenje koje bude dobio od birača i pojedinih političkih partija „iskoristiti za dobrobit Kosova, a ne za partijske i političke interese“.

Haradinaj je na skupu u selu Јablanica kod Đakovice najavio da neće odstupiti od protivljenja demarkaciji granice sa Crnom Gorom, ističući da je „kosovska granica na Čakoru“, te da, ako bude bio premijer, na Kosovu „neće biti mjesta ni za Zajednicu srpskih opština, ni za Srbiju“, prenijeli su prištinski mediji.

Od povratka iz Francuske, gdje je bio u pritvoru po zahtjevu za izručenje pravosuđa Srbije, Haradinaj je pooštrio retoriku prema vlastima u Beogradu i Srbiji.

Iz Francuske i po povratku na Kosovo kritikovao je i kosovsku vlast, da bi, posljednjih dana, promijenio stavove prema strankama koje su u Prištini formalno još na vlasti.

Haradinaj je prije sedam dana bio kategoričan i rekao da ne postoji mogućnost da njegova stranka – Alijansa za budućnost Kosova, na izborima bude u koaliciji sa strankama koje su bile u vladajućoj koaliciji.
Suprotno tim izjavama, njegova ABK i Inicijativa za Kosovo Fatmira Limaja potpisale su kasno sinoć predizborni kaolicioni sporazum sa najbrojnijom strankom na Kosovu – Demokratskom partijom Kosova.

Izvor: RTS

Prikaži još vijesti
Load More In Region

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

POČELI RADOVI NA UREĐENJU KORITA RIJEKE JANJE

Danas su u Ugljeviku počeli radovi na uređenju korita rijeke Janje. Početak radova obišao …