Naslovna RS/BiH Bijeljina Bijeljinskom “Orlu” licenca za remont ruskih helikoptera

Bijeljinskom “Orlu” licenca za remont ruskih helikoptera

Kompanija Orao iz Bijeljine, dobiće licencu za remont helikoptera od ruske kompanije ODK, a Ruska Federacija će biti partner na Sarajevo Biznis forumu 2017., dogovorio je danas u Moskvi ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, koji predvodi delegaciju BiH na zasjedanju Međuvladine bosanskohercegovačko-ruske komisije za trgovine i ekonomsku saradnju.

Sa Aleksejem Vladimirovičem Abramovim, kopredsjedavajućim sa ruske strane, usaglašena su brojna pitanja oko unapređenja ekonomske saradnje dvije zemlje, posebno u oblasti energetike, poljoprivrede i trgovine.

Strane su se, između ostalog, usaglasile i da Rafineriji nafte u Brodu pruže podršku za izgradnju gasovoda niskog pritiska iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu, za snabdijevanje ove kompanije gasom.

Sa ruske strane takođe je istaknuto da očekuju brzi završetak internih procedura u Bosni i Hercegovini, kako bi se BiH na raspolaganje stavila sredstva klirinškog duga. Zatraženo je takođe da se unatar zemlje što prije pronađe rješenje za način otplate duga za isporučeni gas, u ratnom periodu.

Sa ministrom Šarovićem u Moskvi su brojni privrednici i predstavnici Spoljnotrgovinske komore BiH koji su, između ostalog, prisustvovali na, za njih posebno organizovanoj, prezentaciji uslova i procedura za poslovanje kompanija i Bosne i Hercegovine u evroazijskoj carinskoj zajednici, koju čine Rusija, Bjelorusija i Kazahstan.

(ATV)

Prikaži još vijesti
Load More In Bijeljina

3 Komentari

 1. 45

  17. aprila 2018. at 07:01

  162131 399781I was trying to uncover this. Truly refreshing take on the information. Thanks a whole lot. 926576

  Reply

 2. iq page

  19. aprila 2018. at 23:36

  815458 355428Some really wondrous work on behalf of the owner of this website, perfectly wonderful subject material . 435551

  Reply

 3. iq coehuman *_*

  21. aprila 2018. at 23:55

  485548 636388Hello. Neat post. There is an issue together with your site in firefox, and you could want to test this The browser could be the market chief and a big part of other folks will miss your fantastic writing because of this difficulty. 977083

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

OTVOREN X MEĐUNARODNI MUZIČKI FESTIVAL „DANI HARMONIKE“

Deseti Međunarodni festival “Dani harmonike” u Ugljeviku, koji će okupiti 400 takmičara iz…