Naslovna Region Zaev: Vučić o makedonskom scenariju… Neprijatno je

Zaev: Vučić o makedonskom scenariju… Neprijatno je

Skoplje — Lider SDSM i parlamentarne većine u Sobranju Zoran Zaev rekao je da je neprijatno na koji način Srbija komentariše dogadjanja u Makedoniji.

Ipak, kako kaže, trudiće se da ima dobre odnose sa zvaničnicima iz Beograda.

„(Premijer Srbije Aleksandar) Vučić govorio je o makedonskom scenariju, neprijatno je kako naši susedi govore o Makedoniji“, rekao je Zaev u intervjuu za regionalnu TV N1 uz ocenu da je Makedonija imala demokratske parlamentarne izbore.

On je kazao i da je kriza u Makedoniji „svima preko glave“ i da bi lokalni izbori trebalo da budu održani 15. oktobra, a najkasnije u novembru.

Zaev je rekao da kriza u Makedoniji nije etnička već politička i da je budućenost te zemlje u multikulturalizmu.

Upitan o navodima o „velikoj Albaniji“, Zaev je rekao da mali broj ljudi govori o takvoj ideji i da je budućnost zapadnog Balkana „otvorene granice i mobilnost gradjana“.

Na pitanje šta misli o tome što je zastava Albanije stajala na stolu novog predsednika Skupštine Makedonije Taljata Džaferija, on je rekao da to nije po Ustavu Makedoniji, da misli da ta zastava ne treba da stoji na stolu predsednika Skupštine, već tamo „treba da stoji fotografija dece i supruge“.

„Verujem da će Džaferi poštvati Ustav i poslovnik o radu Skupštine Makedonije“, rekao je Zaev.

Govoreći o težnjama buduće vlade Makedonije, na čijem bi čelu trebalo da bude, Zaev je rekao da se on zalaže za jedinstvo zemlje i teritorijalni integritet i suverenitet i za vladu koja će raditi u interesu gradjana.

Izvor:B92

Prikaži još vijesti
Load More In Region

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

OTVOREN X MEĐUNARODNI MUZIČKI FESTIVAL „DANI HARMONIKE“

Deseti Međunarodni festival “Dani harmonike” u Ugljeviku, koji će okupiti 400 takmičara iz…