Naslovna Ugljevik II TAKMIČENJE ŠKOLICA SPORTA U UGLJEVIKU

II TAKMIČENJE ŠKOLICA SPORTA U UGLJEVIKU

Školica sporta Ugljevik organizovala je 14.maja 2017. godine takmičenje na kome je učešće uzelo 250 malih sportista. Na nesvakidašnjoj sportskoj manifestaciji, koja se u Ugljeviku održava drugu godinu za redom, pored najmlađih ugljevičkih sportista učešće su uzeli i članovi školica sporta „Delfin“ iz Tuzle i „Sportisimo“ iz Brčkog.

Djeca su na samom takmičenju imala priliku da pokažu sve ono što su naučili sa svojim trenerima, da ojačaju sportski duh i kroz igru shvate značaj druženja. Ovaj projekat nije imao za cilj samo ostvarivanje dobrih sportskih rezultata nego i aktivno uključivanje djece u proces socijalizacije korištenjem sporta kao igre.

Takmičeći se kroz sportske poligone, koji su sastavljeni od elemenata iz sportova koje su djeca naučila u školicama sporta, najmlađi sportisti dali su sve od sebe i napravili sjajnu atmosferu na betonskom igralištu u Ugljeviku. U tome su im pomogli i dječiji animatori iz Beograda koje je školica sporta Ugljevik angažovala. Sa puno volje i sportskog duha mališani su i ovog puta pokazali koliko je sport bitan za njihov fizički i psihički razvoj i na koji se način može zadovoljiti dječija bezgranična potreba za kretanjem.

Trener školice sporta Ugljevik Mladen Stevanović kaže da je veoma zadovoljan ovogodišnjim takmičenjem koje je okupilo veliki broj malih sportista:

„Mislim da iz godine u godinu postajemo sve bolji i okupljamo sve veći broj učesnika. Takmičenje školica sporta podržala je Opština Ugljevik na čemu im posebno zahvaljujem. Okupili smo 250 mališana predškolskog i mlađeg školskog uzrasta koji su se takmičili u raznim sportskom igrama. Rezultat nije u prvom planu nego da se djeca kroz igru zabave i takmiče sa svojim vršnjacima. Zahvalio bih se svima koji su pomogli realizaciju ove manifestacije. Naredno druženje zakazano je za 04.06.2017.godine u Tuzli“-rekao je Stevanović.

Generalni pokrovitelj takmičenja bila je Opštine Ugljevik. Održavanje ove manifestacije podržali brojni volonteri i sponzori kojima se iz školice sporta Ugljevik najsrdačnije zahvaljuju.

 

Izvor: Ugljevik info

Prikaži još vijesti
Load More In Ugljevik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

AMATERSKA FUTSAL LIGA „UGLJEVIK 2018“

U organizaciji KMF Ugljevik, pod generalnim pokrovitljstvom Opštine Ugljevik, i ove godine…