Naslovna RS/BiH Bijeljina Posao za novih 150 radnika

Posao za novih 150 radnika

Firma S. E. P. iz Ljeskovca kod Bijeljine, koja desetak godina uspješno proizvodi dijelove za automobile, cijevi za protok tečnosti, rezervoare i brizgaljke za pranje vjetrobranskih stakala, ovih dana je promijenila vlasnika i postala dio velike njemačke firme PAS.

Preimenovana firma koja trenutno zapošljava 110 radnika, uglavnom ženske radne snage, do kraja godine proširiće svoj proizvodni program i zaposliti novih 150 radnika. Vlasnik njemačkog PAS-a pored četiri firme u Njemačkoj i pet firmi u Evropi, tražio je preduzeće iz ove branše i na području Balkana.

– Evropski stil rada, maksimalna pažnja kvalitetu proizvoda i rokovima isporuke, prosto su natjerali Nijemce da se opredijele za kupovinu bijeljinskog S.E.P.-a – kaže dosadašnji vlasnik i direktor preduzeća Rado Maletić.

Trenutno su u završnoj fazi pripreme za izgradnju nove proizvodne hale, površine 2.800 metara kvadratnih, pristigle su savremene mašine iz Poljske, a desetak mladih radnika iz Bijeljine upućeno je na specijalizaciju u Poljsku.

Iz firme PAS su najavili i gradnju još dva nova proizvodno-skladišna objekta, čime se otvara perspektiva za otvaranje novih radnih mjesta. Za nove pogone biće potrebna jača i kvalitetnija struja, pa se ovih dana rade nove trafo-stanice i pristupne saobraćajnice.

Sembercima zaposlenim u firmi PAS čast je i priznanje što rade za gigante automobilske industrije kao što su Volvo i BMW i gdje su jedina mjerila rokovi i kvalitet proizvoda.

(eKapija)

Prikaži još vijesti
Load More In Bijeljina

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

AMATERSKA FUTSAL LIGA „UGLJEVIK 2018“

U organizaciji KMF Ugljevik, pod generalnim pokrovitljstvom Opštine Ugljevik, i ove godine…