Naslovna Ugljevik Aktuelnosti Ugljevički osnovci u gostima kod drugara u Makedoniji

Ugljevički osnovci u gostima kod drugara u Makedoniji

Ugljevički osnovci u gostima kod drugara u Makedoniji Obilježavanje Dana škole OOU “ Goce Delčev” iz makedonskog grada Kavadarci bio je razlog nedavne trodnevne posjete nastavnika i učenika JUOŠ “Aleksa Šantić” iz Ugljevika ovoj školi.

Prijateljski susreti dvije pobratimljene škole iz Ugljevika i Kavadaraca protekao je u veseloj atmosferi uz druženje i sklapanje novih poznanstava, kako učenika, tako i nastavnika dviju škola.

Gostima iz Ugljevika srdačnu dobrodošlicu u pozdravnom govoru uputila je direktorica kavadaračke osnovne škole Vesna Krsteva koja je izrazila neskriveno zadovoljstvo zbog nastavljene saradnje škola koja će ovakvim uzajamnim posjetama postati još čvršća i uspješnija.

Proslavu Dana škole koje su domaćini propratili bogatim kulturno – umjetničkim programom začinio je impresivni nastup Orkestra “Harmonika” ugljevičke osnovne škole ispraćen burnim aplauzom makedonske publike.

U toku trodnevne posjete delegaciju Osnovne škole “Aleksa Šantić” iz Ugljevika primio je gradonačelnik Kavadaraca Aleksandar Panov koji je uz srdačnu dobrodošlicu podržao kako saradnju dviju škola, tako i opština, u nadi da će ona iz godine u godinu postajati što čvršća.

Direktor ugljevičke škole Sreten Lukić ocijenio je proteklu posjetu veoma uspješnom, naglasivši da je ona još jedna u nizu započetih uzajamnih posjeta koja će s vremenom učvrstiti mozaik prijateljstva koje će ubuduće stvarati mnogobrojne generacije učenika.

Ugljevički osnovci su imali priliku da prvi ugoste svoje drugare iz Makedonije koji su dolazili u januaru povodom proslave Svetosavske školske slave. Tokom uzvraćene posjete oni su bili smješteni kod svojih drugara iz Kavadaraca, a kući su se vratili bogatiji za mnoštvo novih prijateljstava i jedno putno iskustvo više.

Piše: Snežana Milošević
Foto: Mitko Panovski

Prikaži još vijesti
Load More In Aktuelnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

3×3 turnir „Basket Fest vol.7“ -UGLJEVIK 2018

3×3 turnir „Basket Fest vol.7“ ove godine odrzaće se 8 jula, na košarkašk…