Naslovna Magazin Zdravlje Današnja djeca su podložnija bolestima jer…

Današnja djeca su podložnija bolestima jer…

Danas je retko videte decu da se samostalno igraju u prirodi. Roditelji kao da su postali opsednuti čistoćom i decu previše drže pod staklenim zvonom, deca ne dolaze u kontak sa mikrobima koji su naime jako važni za izgradnju imunog sistema deteta!?

Današnja deca su svakako bolesnija od dece pre jedno 15 godina, dosta njih boluje od različitih alergija, astme, ekscema, imaju određene intolerancije na hranu, i svake godine se povećava broj obolele dece.

Arelgolozi tvrde da je upravo previše čistoće krivo za porast oboljenja kod dece. Današnja deca se jako retko igraju u prirodi i na taj način ne dolaze u kontak sa mikrobima za koje smo rekli da su vrlo važni da su deca u kontaktu s njima, kako bi uzgradili što jači odbrambeni sistem. Čistoća jeste pola zdravlja, ali nečistoća je upravo ona druga polovina.[Foto: Shutterstock] Foto: Shutterstock
Takođe deca treba da odrastaju uz neku životinju, dal psa ili mačku, kako dete kasnije ne bi dobilo astmu, jer izloženost i kontak sa životinjama smanjuje rizik od ove bolesti. Ako dete odrasta uz psa ono je samim tim više izloženo prljavštini i bakterijama i na taj način u ranoj dobi gradi imuni sistem.

Današnja deca su previše izložena utičaju plastine, mobilnih telefona i wi-fi, koji takođe mogu biti uzroci oslabljenog sistema i mogu biti okidači alergijskih reakcija, zbog zdračenja tih svih predmeta, a i brza hrana je takođe opasna i nepoželjna.

Samo srednja i viša klasa imaju alergijske reakcije, dok sirotinja nema problema s tim. I ni jedna bolest od koje boluje savremeno čovečanstvo nema u siromašnim zemljama, ni alergija, ni gojaznosti i sl. ali i oni boluju od nečeg drugog. U svakom slučaju savet je: Da treba pustiti decu da se prljaju i da se umazu i igraju sa životinjama jer na taj nači im to pomaže u kasnijem dobu!

Izvor: Agencije

Prikaži još vijesti
Load More In Zdravlje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

USVOJEN OPERATIVNI PLAN AKTIVNOSTI ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

Štab za vanredne situacije opštine Ugljevik usvojio je Operativni plan aktivnosti u pripre…