Naslovna Ugljevik Aktuelnosti Vlada RS godinu dana mijenja štetne anekse sa „Comsar energy“

Vlada RS godinu dana mijenja štetne anekse sa „Comsar energy“

Ni godinu dana nakon što je pokrenula proceduru izmjene štetnih aneksa sa kompanijom „Comsar energy“, a kojima se obavezala na brojne ustupke ovoj kompaniji, Vlada RS taj posao nije privela kraju.

Portal CAPITAL početkom prošle godine je objavio da je Vlada RS dala je saglasnost za zaključivanje tri aneksa ugovora sa kompanijom „Comsar Energy“ kojima se obavezala na brojne ustupke ovoj kompaniji, a na sebe preuzela obaveze koje čak nisu u njenoj nadležnosti.

Nedugo nakon toga, ministar industrije, energetike i rudarstva RS Petar Đokić zatražio je izmjene tih aneksa, a iako je od toga prošlo tačno godinu dana, aneksi još nisu potpisani.

Đokić tvrdi da je sve završeno i da se još samo čeka izjašnjenje kompanije „Comsar“, a koje su konkretno odredbe izmijenjene nije mogao da kaže.

„Izmjene aneksa sa kompanijom „Comsar energy“ su pri kraju, ispregovarani su svi ključni detalji i na njima je sada da se izjasne i nemaju mnogo vremena za to“, rekao je Đokić za CAPITAL ne otkrivajući više detalja.

Vlada je u januaru prošle godine dala saglasnost na Aneks ugovora o koncesiji za izgradnju i korišćenje TE „Ugljevik 3“ i Aneks II ugovora o koncesiji za eksploataciju uglja na ležištu „Ugljevik Istok 2“ sa preduzećem „Comsar Energy RS“ i saglasnost na Aneks ugovora o koncesiji za izgradnju i korišćenje HE „Mrsovo“ na rijeci Lim.

Tim aneksima Vlada RS je, između ostalog, potpisala da će „do poslednjeg dana odugovlačiti sa primjenom evropskih propisa koji bi mogli da nanesu štetu koncesionaru“, produžila rokove izgradnje, preuzela obaveze koje su nadležnosti BiH te dala odobrenje kompaniji „Comsar Energy“ da upiše pravo vlasništva i svojine nad nepokretnostima.

Izvor: capital.ba

Prikaži još vijesti
Load More In Aktuelnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

AMATERSKA FUTSAL LIGA „UGLJEVIK 2018“

U organizaciji KMF Ugljevik, pod generalnim pokrovitljstvom Opštine Ugljevik, i ove godine…