Naslovna Region Crna Gora Crnogorski parlament o članstvu u NATO-u, opozicija najavila protest

Crnogorski parlament o članstvu u NATO-u, opozicija najavila protest

Crnogorski parlament danas će razmatrati Prijedlog zakona o potvrđivanju Sjevernoatlantskog ugovora, kojim se obezbjeđuju uslovi za stupanje Crne Gore u NATO.

Sjednica će biti održana na Cetinju, i počeće u 14 sati. Iz Vlade su saopštili da će Prijedlog zakona obrazložiti premijer Duško Marković.
Najavljeno je da će od opozicionih stranaka zasjedanju prisustvovati samo poslanici Socijaldemokratske partije.
Lideri Demokratskog fronta (DF) pozvali su crnogorske građane, kao i predstavnike Demokrata, Socijalističke narodne partije i Građanskog pokreta URA, da im se pridruže danas na, kako su saopštili, mirnom narodnom skupu na Cetinju.
DF je najavio veliki narodni skup za 13 sati, u Bajovoj ulici, ispred zgrade skupštine Opštine. Crnogorska policija je upozorila da neće dozvoliti nikakve incidente, niti blokade saobraćaja.
Vlada podsjeća da su evroatlantske integracije i članstvo u NATO, od obnavljanja nezavisnosti Crne Gore, jedan od njenih strateških spoljnopolitičkih prioriteta.
Nakon donošenja i stupanja na snagu ovog zakona, Crna Gora će dostaviti svoj instrument potvrđivanja Sjevernoatlantskog ugovora Vladi Sjedinjenih Američkih Država, koja je depozitar Ugovora. Datum prijema tog instrumenta o potvrđivanju biće datum stupanja Crne Gore u NATO članstvo.

Izvor: Agencije

Prikaži još vijesti
Load More In Crna Gora

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

PREPORUČUJEMO

Dačić: Bilo bi dobro kada bi došlo do trajnog rješenja s Prištinom

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da bi bilo dobro kada bi se došlo do…