Naslovna Ugljevik Aktuelnosti Završen festival „Dani harmonike“

Završen festival „Dani harmonike“

UGLJEVIK – Aleksandar Popović iz Srbije laureat je Devetog međunarodnog festivala „Dani harmonike“ u Ugljeviku koji je ove godine okupio više od 300 takmičara iz svih republika bivše Jugoslavije, Austrije, Mađarske, Ruminije, Bugarske, Ukrajine i Rusije.

Nakon sinoćnjeg proglašenja pobjednika u svim kategorijama u disciplinama solista, kamernih sastava i orkastara, Juri Šiški i laureat Festivala Aleksandar Popović održali su koncert u Centru za kulturu u Ugljeviku.

Organizator festivala „Dani harmonike“ Slaviša Perić rekao je novinarima da je, prema ocjeni stručnog žirija, nivo izvođenja takmičara znatno podignut u odnosu na prethodne godine i da kvalitet izvođenja raste zahvaljujući seminarima i usavršavanju koji prate ovaj festival.

Perić je naveo da su pedagozi i žiri Festivala bili najeminentnija imena kada je riječ o akademskoj muzici na harmonici Juri Šiškin i Vladimir Murza.

„Festival je praznik harmonike gdje se takmičari i njihovi roditelji i nastavnici rado okupljaju da razmjenjuju iskustva i stiču nova poznanstva, a najavažnije je da se učenici uz usavršavanje druže i provode vrijeme uz harmoniku u prelijepom ambijentu“, zaključio je Perić.

Festival će večeras biti nastavljen gala koncertom svih učesnika u Centru za kulturu u Bijeljini, a završno veče „Dana harmonike“ biće koncert Vladimira Murze 25. aprila u Centru lepih umetnosti „Gvarnerius“ u Beogradu.

U konkurenciji orkestara pobjednik festivala „Dani harmonike“ u Ugljeviku je orkestar „Harmonika“ iz Srbije, pobjednik pretkategorije je Sava Ilić iz Srbije, najbolji takmičar u prvoj kategoriji je Slavoljub Marić iz Srbije, a Vlajko Jovanović iz Srbije pobjednik je u drugoj kategoriji.

Najbolji u trećoj kategorije je Radovan Ivanović iz BiH, Milan Lazić iz Srbije pobjednik je četvrte kategorije, Aleksandar Popović iz Srbije najbolji je u konkurenciji pete kategorije i LJiljana Dačanin iz Srbije pobjednik je šeste kategorije.

Aida Halilčević, Lejla Hadžihasanović i Lejla Grbić iz BiH pobijedile su u konkurenciji kamernih sastava prve kategorije, dok su Radovan Ivanović, Bojan Grmuša i Marko Babić iz BiH pobjednici druge kategorije.

Prikaži još vijesti
Load More In Aktuelnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

3×3 turnir „Basket Fest vol.7“ -UGLJEVIK 2018

3×3 turnir „Basket Fest vol.7“ ove godine odrzaće se 8 jula, na košarkašk…