Naslovna RS/BiH Završen protest, izneseni zahtjevi

Završen protest, izneseni zahtjevi

Protest radnika „Alumine“ i „Boksita“ završen je u Zvorniku bez incidenata.  Radnici su zatražili hitnu deblokadu računa „Alumine“, a ukoliko ne dođe do deblokade računa, pravdu će potražiti u Banjaluci, poručeno je na protestu.

Zatražena je vanredna sjednica Vlade Republike Srpske, gdje će tačka dnevnog reda biti deblokada računa fabrike “Alumina“.
“Nećemo odustati od svojih zahtjeva i protestovaćemo sve dok se ne odblokira račun!“, poručili su radnici.

Od nadležnog Tužilaštva i Ministarstva zdravlja i unutrašnjih poslova zatraženo je hitno procesuiranje odgovornih za blokadu računa “Alumine“.

Radnici zahtijevaju da se utvrdi odgovornost i učešće gradonačelnika Zvornika u blokadi računa, “čiji je mandat da zaštiti građane i imovinu koja se nalazi na teritoriji grada Zvornika, a ne da postupa u ime drugih“.

Ukoliko Sud odmah ne odblokira račun, protest će se nastaviti i u Banjaluci, poručeno je na protestu.

Protestu je prisustvovalo više od 3.000 radnika zvorničke kompanije „Alumina“, „Boksita“ iz Milića i Rudnika iz Srebrenice zbog blokade računa “Alumine” od strane Osnovnog suda Zvornik, a u korist privrednog društva ,,Pavgord“ iz Foče.

Radnici su prošetali ulicom ispred Suda, a govornici su naglasili da je Regija ugrožena od „udruženog zločinačkog poduhvata“.

Radnici su nosili transparente „Nema Zvornika bez `Alumine`“, „Mi nosimo regiju Birač i pustite nas da radimo“, „Dalje ruke od naše fabrike!“.

Na protestnom skupu, između ostalih, govorio je predsjednik Sindikata „Alumine“ Radenko Smiljanić, predsjednik Upravnog odbora „Alumine“ Milorad Motika i predsjednik kompanije „Boksit“ Rajko Dukić.

Zaključci koji su doneseni na protestnom skupu predati su Osnovnom sudu u Zvorniku.

BN televizija

Prikaži još vijesti
Load More In RS/BiH

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

OTVOREN X MEĐUNARODNI MUZIČKI FESTIVAL „DANI HARMONIKE“

Deseti Međunarodni festival “Dani harmonike” u Ugljeviku, koji će okupiti 400 takmičara iz…