Naslovna Region Tragedija u selu Glogovica

Tragedija u selu Glogovica

U selu Glogovica kod Aleksinca od udara struje poginuli su M. M. (46) i njen sin D. M. koji je imao 16 godina, saznaje “Blic”.

Prema prvim informacijama tragedija se dogodila navodno tako što se žica kojom se njihova kuća napajala strujom usljed vjetra otkačila i pala blizu djeteta.

– Dečko je uhvatio žicu pod naponom i nakon toga je majka u želji da pomogne djetetu na mjestu ostala mrtva. Radi se o porodici slabijeg materijalnog stanja kojima je struja bila isključena, a nakon dolaska hladnog vremena priključili su se na naponsku mrežu. Nažalost, vjetar je žicu otkačio, žica je pala u sobu, dijete se uhvatilo za žicu, majka krenula da spasi dijete, i oboje su ostali na mjestu mrtvi – kaže izvor Blica.

Ranko Filipović iz susjednog sela Lužane koji poznaje pomenutu porodicu, kaže da se radi o siromašnim ljudima kojima je struja isključena prije mjesec dana.

– Strašna tragedija. Struja im je isključena prije mjesec dana kada je bez struje ostalo i 30 porodica iz našeg sela. Vjerovatno su htjeli da se ugreju malo jer je bilo hladno pa su priključili struju sami. Ali, žica je pala i dijete je uhvatilo a majka je nastradala u pokušaju da ga spasi – kaže Filipović. On navodi da se radi o petočlanoj porodici slabog imovinskog stanja.

– To je petočlana porodica, ostali su otac i dvije ćerke. Sirotinja kao i mi ovdje u selu koji smo ostali bez struje. Okupićemo se sutra u 9 ispred EPS u Aleksincu da odamo počast nastradalima i skrenemo pažnju na ponašanje. Isključena je struja i ljudima koji su bolesni i stari a ima i jedna trudnica. Neljudski je da nas tako maltretiraju – kaže Filipović.

U niškoj policiji je zvanično potvrđeno da je u 18.33 časova prijavljeno da su majka i sin nastradali od udara struje i da je nakon toga obavješteno tužilaštvo u Aleksincu koje je obavilo uviđaj sa policijom.

(Blic)

Prikaži još vijesti
Load More In Region

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

OTVOREN X MEĐUNARODNI MUZIČKI FESTIVAL „DANI HARMONIKE“

Deseti Međunarodni festival “Dani harmonike” u Ugljeviku, koji će okupiti 400 takmičara iz…