Naslovna RS/BiH Počeo protest radnika “Alumine“

Počeo protest radnika “Alumine“

Na protestnom okupljanju radnika zbog blokade računa “Alumine” od strane Osnovnog suda Zvornik, a u korist privrednog društva ,,Pavgord“ iz Foče, u Zvorniku se okupilo oko 2. 500 ljudi, a očekuje se dolazak još oko 500 radnika, javlja reporter BN televizije.

Kako javlja reporter BN televizije, nezadovoljni radnici zatražili su vanrednu sjednicu Vlade Republike Srpske, gdje će tačka dnevnog reda biti deblokada računa fabrike “Alumina“.

“Protestovaćemo sve dok ne bude deblokiran račun, a ukoliko ne dođe do deblokade računa, pravdu ćemo potražiti u Banjaluci!“, poručeno je na protestu.

Radnici su iz pravca fabrike “Alumina” došli pješke magistralnim putem Zvornik – Milići. Među nezadovoljnima je više od 1.000 radnika “Boksita” i 700 radnika rudnika “Srebrenica”.

Radnici nose transparente „Nema Zvornika bez “Alumine“, „Mi nosimo regiju Birač i pustite nas da radimo“, „Dalje ruke od naše fabrike!“.

Na protestu je veliki broj autobusa i automobila. Takođe, prisutan je veliki broj pripadnika policije.

Portparol Policijske uprave Miljan Bobar rekao je da je izraženo obostrano uvjerenje da će javni skup proteći bez incidenata.

Na protestnom skupu, između ostalih, govoriće predsjednik Sindikata „Alumine“ Radenko Smiljanić, predsjednik Upravnog odbora „Alumine“ Milorad Motika i predsjednik kompanije „Boksit“ Rajko Dukić.

Zaključke koji će biti doneseni na protestnom skupu, radnici „Alumine“ predaće Osnovnom sudu u Zvorniku.

BN televizija

Prikaži još vijesti
Load More In RS/BiH

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

POČELI RADOVI NA UREĐENJU KORITA RIJEKE JANJE

Danas su u Ugljeviku počeli radovi na uređenju korita rijeke Janje. Početak radova obišao …