Naslovna Ugljevik Mladen Stevanović: Trčećim korakom do svojih ciljeva

Mladen Stevanović: Trčećim korakom do svojih ciljeva

Mladen Stevanović ima 30 godina i pomoćni je trener KMF Ugljevik. Osim toga, bavi se i trčanjem, takmiči se u triatlonu i vodi školicu sporta u svom gradu.

Pre deset godina Mladen je počeo rekreativno da trči, a svoj prvi maraton istrčao je 2012. godine u Beogradu. Od tada je pet puta učestvovao na Beogradskom maratonu, trčao je i Moskovski maraton, a na Noćnom maratonu u Novom Sadu prošao je kroz cilj kao treći. Glavni grad Srbije mu očigledno prija – na Ultramaratonu na Adi osvojio je prvo mesto, postavio rekord staze i izborio učešće na Spartatlonu, trci od Atine do Sparte (246 kilometara).

Posle nekoliko istrčanih maratona, odlučio je da se oproba i u triatlonu. Učestvovao je na Half Ajronmenu u Poreču i dva puta na prestižnoj Ajronmen trci u Mađarskoj. U svom prvom učešću uspeo je da završi trku za 11 sati i 17 minuta i tako postao prvi čovek iz Republike Srpske kome je to pošlo za rukom. Naredne godine popravio je svoj rezultat, kroz cilj je prošao za 10 sati i 44 minuta.

Svoje drugo učešće na Ajronmen triatlonu iskoristio je i da pomogne onima kojima je to zaista potrebno. Humanitarnom akcijom „Kilometar za bolje sutra“ prodavao je kilometre koje će preći na ovoj trci kako bi pomogao porodici Lazić.

Zahvaljujući svojim uspesima u maratonu, ultramaratonu i triatlonu, 2015. godine poneo je i titulu najboljeg sportiste Ugljevika.

Mladen je završio Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Banjaluci i kao trener vodi Školu sporta. Projekat već pet godina okuplja decu uzrasta 5-10 godina, a ideja je da mališani kroz osnove bazičnih sportova (atletika, gimnastika, plivanje) i sportova sa loptom (fudbal, odbojka, košarka, rukomet) poboljšaju motoriku, samopouzdanje i radne navike.

Uz maraton, triatlon i školu sporta, Mladen je i pomoćni trener KMF Ugljevik. Njegov tim je u poslednje četiri godine čak tri puta je osvajao titulu prvaka Republike Srpske, a ukoliko svi uslovi budu zadovoljeni, naredne sezone takmičiće se u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Još jedan u nizu projekata koji čiji je inicijator tridesetogodišnji entuzijasta jeste i Ulična trka u Ugljeviku. Uz glavnu trku na 10 kilometara, organizuje se i takmičenje za decu, trke na 100 i 200 metara. Promoter trke 2016. godine bila je proslavljena srpska atletičarka Olivera Jevtić.

Za Mladena nema prepreke – kada trenira decu ili odrasle, kada trči, vozi bicikl ili pliva, kada se trka ili organizuje trke – on sigurno dolazi do cilja.

Izvor:sportifico

 

Foto: privatna arhiva ( Mladen Stevanović )

Prikaži još vijesti
Load More In Ugljevik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

OTVOREN X MEĐUNARODNI MUZIČKI FESTIVAL „DANI HARMONIKE“

Deseti Međunarodni festival “Dani harmonike” u Ugljeviku, koji će okupiti 400 takmičara iz…