Naslovna Ugljevik Aktuelnosti Donacija Vlade Japana Centru za socijalni rad u Ugljeviku

Donacija Vlade Japana Centru za socijalni rad u Ugljeviku

Vlada Japana donirala je Centru za socijalni rad Ugljevik automobil Toyota RAV 4.

Kroz projekat, čija je približna vrijednost 7 miliona maraka, Vlada Japana je za 120 ustanova socijalne zaštite u Bosni i Hercegovini obezbijedila vozila , čime se ubuduće uveliko olakšati njihov rad.

Vozila iz ove donacije namijenjena su isključivo javnim ustanovama u sistemu socijalne zaštite u Bosni i Hercegovini, čija je djelatnost neposredno usmjerena na pružanje različitih vidova pomoći najugroženijim grupacijama građana.

“Ovom donacijom će se u znatnoj mjeri poboljšati mobilnost Centra za socijalni rad i podići kvalitet usluge prema najugroženijim grupacijama stanovništva.Ovaj naš kraj je brdsko planinski pa nam je ovom donacijom olakšan pristup korisnicima, licima sa invaliditetom, djeci sa posebnim potrebama i osobama treće životne dobi”, kaže Dušica Stevanović direktor Centra za socijalni rad Ugljevik.

Pored namjenskog značaja, posebna vrijednost ove donacije je u ekološkom smislu, jer donirana vozila odgovaraju najvišim ekološkim standardima, pa će kao takva doprinijeti zaštiti životne sredine.

O korištenju vozila i njihovom dejstvu na poboljšanje socijalne zaštite Ustanove socijalne zaštite godišnje će izvještavati donatora.

Piše: Snežana Milošević

 

Prikaži još vijesti
Load More In Aktuelnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

OTVOREN X MEĐUNARODNI MUZIČKI FESTIVAL „DANI HARMONIKE“

Deseti Međunarodni festival “Dani harmonike” u Ugljeviku, koji će okupiti 400 takmičara iz…