Naslovna RS/BiH Nova vozila za Željkinu Vladu

Nova vozila za Željkinu Vladu

Vlast u Republici Srpskoj ne štedi na sebi.

Uprkos brojnim finansijskim problemima, premijerka i pojedini ministri odučili su da se počaste novim službenim automobilima.

Željka Cvijanović počastila se novom limuzinom. ’’Audi A8’’ – cijena 200. 000 maraka.

Novim službenim automobilom Vlada je počastila i pratioce iz premijerkinog ličnog obezbjeđenja.

Novi ’’Passat’’. Cijena 70.000 KM. To su informacije koje su se pojavile u javnosti. Standardno, iz Vlade na sve to – nema odgovora.

Da se održi nivo – potrudio se i ministar trgovine i turizma, Predrag Gluhaković. Poznat je po tome što izbjegava odgovore na novinarska pitanja, ali, zato ne bježi od luksuza.

Ministarstvo planira da za novi automobil potroši 114 hiljada maraka. Trenutno raspolažu sa četiri. Ministar tvrdi da je nabavka novog vozila neophodna jer su postojeća stara.

Početkom februara i Ministarstvo finansija RS „ponovilo“ se sa tri nova službena automobila marke „pežo“. Cijena jednog vozila sa kompletnom opremom dostiže cijenu i do 70 000 KM.

Opšta besparica i ekonomska kriza po svemu sudeći ne dotiče one koji sjede na Trgu Republike. Nabavka luksuznih vozila ’’prikrivena’’ je u stavci ’’Izdaci za nabavku postrojenja i opreme’’ u okviru budžeta za ovu godinu.

Revizori godinama upozoravaju na brojne nepravilnosti pri korišćenu službenih vozila. Utvrdili su da je broj automobila kojima raspolaže Vlada veći nego što bi trebao da bude.

Vozni park Vlade Srpske ima najmodernije automobile. Samo sedam ministarstava raspolaže sa čak 95 vozila. Revizija je pokazala da su službeni automobili korišteni u privatne svrhe, van radnog vremena.

Niko nije kažnjen za propuste. Bez obzira na brojna dugovanja, loš standard građana i tešku neimaštinu – vlast ne štedi na sebi.

Nastavljaju sa starom praksom – trošenja šakomi kapom na popunjavanje i onavljanje voznih parkova.

(BN televizija)

Prikaži još vijesti
Load More In RS/BiH

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

AMATERSKA FUTSAL LIGA „UGLJEVIK 2018“

U organizaciji KMF Ugljevik, pod generalnim pokrovitljstvom Opštine Ugljevik, i ove godine…