Naslovna Svijet Sjeverna Koreja prikazala simulaciju raketnog napada na SAD

Sjeverna Koreja prikazala simulaciju raketnog napada na SAD

Sjeverna Koreja pokazala je video-simulaciju raketnog napada na SAD, javila je novinska agencija „Јonhap“.

Na filmu koji je prikazan na proslavi u čast 105. godišnjice rođenja Kim Il Sunga, djeda sadašnjeg lidera zemlje, demonstrirana je nova balistička raketa i njeno lansiranje. Ona prelijeće okean i izvodi napad na američki grad. Na sljedećem kadru prikazano je kako na groblju gori američka zastava.
Na paradi koja je prethodila emitovanju, predstavljena je, po svoj prilici, nova interkontinentalna balistička raketa.

Takođe su se na prazničnom koncertu čule pjesme kojima se veličaju lansiranja raketa i jedinica „Tepodong“ strateških snaga Korejske narodne armije, koja je zadužena za raketna lansiranja. Konkretno se u pjesmi govori da je „raketa ’Tepodong‘ kao munja i da je spremna da izazove imperijalizam“.
Parada i prikazivanje filma održani su u uslovima neviđene eskalacije napetosti na Korejskom poluostrvu. Stručnjaci se slažu da bi Sjeverna Koreja mogla da do 25. aprila, kada se obilježava godišnjica osnivanja Korejske narodne armije, izvede šestu nuklearnu probu ili lansiranje.

SAD su saopštile da su spremne da djeluju na Sjevernu Koreju svim raspoloživim sredstvima, kao i da „uspostavljaju mir silom“. Sjeverna Koreja obećava da će odgovoriti nuklearnim napadom na nuklearni rat i intenzivira razvoj interkontinentalnih balističkih raketa koje mogu da stignu do teritorije SAD.

Izvor: Sputnjik

Prikaži još vijesti
Load More In Svijet

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

APEL ZA POMOĆ MALOJ TEODORI IZ UGLJEVIKA

Šestogodišnjoj djevojčici Teodori iz Ugljevika, kojoj je dijagnostifikovana cerebralna par…