Naslovna RS/BiH Bijeljina Pomozimo nepokretnom dječaku iz Janje da prohoda

Pomozimo nepokretnom dječaku iz Janje da prohoda

Jedno od najljepših djela koje čovjek može učiniti za čovjeka je da ga usreći, a koliko ga tek usreći kada mu pomogne da se izliječi?

Pred nama je prilika da vratimo osmijeh na lice jednom mladom čovjeku – našem sugrađaninu Peđi Šarencu koji je , sticajem nesrećnih okolnosti, ostao nepokretan.

Njegova borba i borba njegovih roditelja da prohoda i stane na svoje noge traje već dvije godine. Peđa ima 16 godina, a nesreću je doživio pretprošle godine na vašaru u Bijeljini kada se korpa sa ringišpila otkačila i udarila ga, prelomivši mu kičmu na tri dijela.
Šest mjeseci je bio u kolicima, sasvim nepokretan. Uz pomoć brojnih operacija i vježbi sada je na štakama i sa pomagalima na stopalima.

Predviđanja ljekara su da bi mogao doživjeti potpuni oporavak ukoliko bi se redovno sprovodile terapije liječenja na koje je ovaj dječak upućen. Peđa se dosada liječio na Kliničkom centru Banjica u Beogradu, Rehabilitacionom centru Miroslav Zotović Banjaluka, Rehabilitacionom centaru Igalo, a pored toga njegovi roditelji ga vode i na fizikalne terapije koje plaćaju privatnim ljekarima.

Porodica Šarenac iz Novog Naselja u Janji živi u teškim životnim okolnostima, jer je dječakov otac nezaposlen. Jedina primanja u kuću donosi majka koja radi u trgovini, međutim to je nedovoljno za Peđino liječenje.
Suočena sa bezizlaznom situacijom, ova porodica primorana je da traži pomoć dobrih ljudi kako bi priuštili sredstva za oporavak i liječenje njihovog sina .

Svi oni koji su u mogućnosti pomoći ovoj porodici i ispuniti Peđin san da ponovo stane na svoje noge i zajedno sa svojim vršnjacima ponovo potrči u igru, novčana sredstva mogu uplatiti na žiro – račune :

562- 003 – 81388013 -53 ( na ime Nedeljko Šarenac) ,
devizni račun : IBAN: BA: 395620038138801644 SWIFT BIC : RAZBBA22

Piše: Snežana Milošević

Prikaži još vijesti
Load More In Bijeljina

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

OTVOREN X MEĐUNARODNI MUZIČKI FESTIVAL „DANI HARMONIKE“

Deseti Međunarodni festival “Dani harmonike” u Ugljeviku, koji će okupiti 400 takmičara iz…