Naslovna RS/BiH Gluhakoviću novi auto od 100.000

Gluhakoviću novi auto od 100.000

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske planira da kupi automobil vrijedan više od 100. 000 KM, saznaje poslovni portal CAPITAL. ba.

I dok Vlada Republike Srpske na sve načine, a najviše zaduženjima i novim nametima, pokušava da zakrpi rupe u budžetu, u ministarstvu na čijem se čelu nalazi Predrag Gluhaković krize očigledno nema, pa za novi automobil planiraju da izdvoje 97.660 KM bez PDV-a, odnosno 114.262 KM sa PDV-om.

U Ministarstvu su za CAPITAL potvrdili da je tender raspisan 13. aprila i da će biti otvoren do 4. maja. Iako rapolažu sa četiri automobila, tvrde da je nabavka novog neophodna jer su postojeća stara.

„Ministarstvo trgovine i turizma trenutno ima četiri automobila i to dva koja koristi ministar (Škoda superb 3.6 b i Audi A6) i dvije Škoda oktavije 1.9 tdi. Novi automobil je potreban zbog toga što su postojeći nabavljeni prije deset godina, te nema ekonomske opravdanosti da se oni i dalje koriste zbog visokih troškova eksploatacije“, kazali su u Ministarstvu trgovine.

CAPITAL je nedavno objavio da izvršne vlasti u BiH imaju na raspolaganju više od hiljadu službenih automobila čija vrijednost premašuje desetine miliona maraka, ali im to nije prepreka da nastave sa popunjavanjem luksuznih voznih parkova.

Iako iz Vlade Republike Srpske tada nismo dobili odgovore na pitanja koliko sva ministarstva i ostale službe imaju vozila, revizorski izvještaji pokazuju da je vozni park Vlade Srpske snabdjeven je najmodernijim i najluksuznijim automobilima, a da samo sedam ministarstva raspolaže sa čak 95 automobila.

Revizori su utvrdili da je broj vozila sa kojima raspolaže Vlada Srpske i njene institucije daleko veći nego što bi trebalo da budu, da su troškovi po pređenom kilometru znatno varirali između institucija, a da upotrebu službenih vozila karakteriše visok udio pređenih kilometara u neslužbene svrhe.

Ministar Gluhaković uporno odbija da za medije komentariše goruće teme iz svog resora od nestalog ugovora o privatizaciji RK Boska, stečaja Robnih rezervi do lošeg stanja u OC „Jahorina“.

(Capital.ba)

Prikaži još vijesti
Load More In RS/BiH

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

Vaskrs simbol pobjede i pravde

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić uputio je vaskršnju čestitku sveštenstvu i monašt…