Naslovna Ugljevik Aktuelnosti U POŽARU KOD SNIJEŽNICE IZGORJELE 3 OSOBE

U POŽARU KOD SNIJEŽNICE IZGORJELE 3 OSOBE

U požaru koji je sinoć oko 22 časa izbio na vikendici koja se nalazi pored jezera Sniježnica kod Teočaka, izgorjele su tri osobe.

Nastradali su Sanel, poznatiji kao Saša Ibrahimović (41), te njegov sin Vedin Ibrahimović (12), te njihov prijatelj Safet Mehić zvani Sajto (50) koji je bio vlasnik izgorjelog objekta.

Očevici kažu kako su požar primjetili sa druge strane jezera, ali zbog nepristupačnosti terena nisu mogli priteći u pomoć radi gašenja.

S obzirom da je objekat bio uglavnom od drveta, vatrena stihija ga je progutala za kratko vrijeme. Prema riječima ribočuvara na jezeru Sniježnica, Huse Hasanovića, pretpostavlja se da su nastradali spavali kada je plamen izbio i da su, najvjerovatnije, prvobitno ugušeni dimom, a potom izgorjeli.

Sanel Saša Ibrahimović i njegov sin Vedin živjeli su u Srednjoj Trnovi kod Ugljevika. Saša se razveo od supruge, a iza njega su ostala još dva sina, koji idu u sedmi, odnosno deveti razred škole u Teočaku. Safet Mehić je rodom iz Teočaka, a živio je u Bijeljini.

Još od jutarnih sati službenici Policijske stanice Teočak i OKP Kalesija zajedno sa kantonalnim tužiocem i inspektorima su na terenu, vrše uviđaj i uzimaju izjave. Ugljenisana tijela unesrećenih su i dalje na licu mjesta. Od objekta u kome su tri osobe nastradale ostalo je samo zgarište.

(Glas Drine)

Prikaži još vijesti
Load More In Aktuelnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

Priče iz ordinacije dr Dragić : Alergijske reakcije kod ujeda pčela i stršljena

U poslednje vrijeme se u ordinaciji dr Dragić, kao i u većini službi Hitne medicinske pomo…