Naslovna Region Hrvatska Moskva demantuje pisanje hrvatskih medija: Nismo isporučivali S-300 Hrvatskoj

Moskva demantuje pisanje hrvatskih medija: Nismo isporučivali S-300 Hrvatskoj

Moskva demantuje informacije u hrvatskim medijima o tome da je Rusija početkom devedesetih, navodno, zaobilazeći embargo Ujedinjenih nacija, isporučila naoružanje Hrvatskoj, uključujući sisteme S-300, saopštio je predstavnik Ministarstva inostranih poslova Rusije Artem Kožin.

„Rusija se uvijek dosljedno pridržavala svojih međunarodno-pravnih obaveza, uključujući one koje se tiču embarga na isporuke naoružanja sukobljenim stranama tokom jugoslovenske krize 1991-1995.“, rekao je diplomata.

„Smatramo da su ovakve objave provokativne i da grubo izvrću činjenice, a da je njihov cilj da se ocrni politika Ruske Federacije na Balkanu. Tim prije je neprihvatljivo u kontekstu svih ovih izmišljotina to što se spominju kontakti ambasadora Rusije u Zagrebu. Svu odgovornost treba da snose autoria ovakvih ‘ideja’“, dodao je on.

Prema pisanju današnjeg izdanja „Večernjeg lista“, ambasador Rusije u Zagrebu Anvar Azimov pozvao je ovih dana na razgovor u ambasadu hrvatskog biznismena Zvonka Zubaka koji se bavi trgovinom oružja da bi ga pitao gdje su nestale rakete iz sistema S-300 koji je Rusija navodno u prvoj polovini devedesetih godina isporučila Hrvatskoj.

(NN/sputniknews.com)

Prikaži još vijesti
Load More In Hrvatska

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

AMATERSKA FUTSAL LIGA „UGLJEVIK 2018“

U organizaciji KMF Ugljevik, pod generalnim pokrovitljstvom Opštine Ugljevik, i ove godine…