Naslovna Ugljevik Aktuelnosti Upisano 107 prvačića

Upisano 107 prvačića

U osnovne škole u Ugljeviku do sada je upisano 107 prvačića i nova generacija već je brojnija od prošlogodišnje, u kojoj je obrazovanje započelo 106 djece, potvrđeno je Srni u opštinskoj administraciji.

Osnovna škola „Aleksa Šantić“, sa područnim školama Mezgraja-Gaj, Mezgraja-Kose, Ugljevik Selo, Stari Ugljevik i Ugljevička Obrijež, upisala je za narednu školsku godinu 67 prvačića.

U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Donjem Zabrđu, zajedno sa područnim školama Maleševci, Korenita, Gornje Zabrđe i Tutnjevac, upisano je 20 prvačića.

U Osnovnoj školi „Filip Višnjić“ Donja Trnova, sa područnim školama Janjari, Glinje i Gornja Trnova, upisano je 20 prvačića.

Direktor škole „Aleksa Šantić“ Sreten Lukić kaže da je upis još u toku i da ovaj broj prvačića nije konačan.

Prema Zakonu o osnovnom obrazovanju i vaspitanju, u prvi razred upisuju se djeca koja do 1. septembra tekuće godine navršavaju šest godina i koja su psihofizički sposobna za praćenje i savladavanje vaspitno-obrazovnog programa u školi.

U prvi razred školske 2017/2018. godine upisuju se djeca rođena 2011. godine i djeca rođena 2010. godine, koja nisu upisana u prvi razred u prethodnoj školskoj godini, djeca koja do kraja tekuće godine navršavaju šest godina, a za koju komisija utvrdi da imaju fizičku i psihičku zrelost, kao i djeca koja imaju više od šest godina, a koja zbog bolesti ili drugih razloga nisu bila upisana u školu. 

Izvor: SRNA

Prikaži još vijesti
Load More In Aktuelnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

AMATERSKA FUTSAL LIGA „UGLJEVIK 2018“

U organizaciji KMF Ugljevik, pod generalnim pokrovitljstvom Opštine Ugljevik, i ove godine…