Naslovna RS/BiH Bijeljina Kupio „Panafleks“ i „gurnuo“ u stečaj

Kupio „Panafleks“ i „gurnuo“ u stečaj

Okružni privredni sud u Bijeljini, na prijedlog vlasnika Vojina Mitrovića, otvorio je stečajni postupak nad imovinom preduzeća „Panaflex – MV“. Za stečajnog upravnika imenovan je Nebojša Matić, a povjerioci su pozvani da u roku od 30 dana prijave svoja potraživanja. Ispitno i izvještajno ročište zakazano je za prvi jun ove godine.

Preduzeće narodnog poslanika Vojina Mitrovića „Oktan promet“, kao predlagač povjerilac, podnijelo je Okružnom privrednom sudu u Bijeljini 29. juna prošle godine prijedlog za pokretanje stečajnog postupka nad „Panaflex – MV“ čiji je on takođe vlasnik.

Račun „Panaflex-MV“ blokiran je od 28. decembra 2015. godine zbog neisplaćeni dugova od 197.317 KM.

Preduzeće „Panaflex – MV“ duguje „Oktan prometu“ 129.896 KM po osnovu presude Okružnog privrednog suda u Bijeljini.

Na ročištu za utvrđivanje uslova za otvaranje stečajnog postupka utvrđeno je da je „Panaflex – MV“ djelatnost obavljao u prostorijama „Oktan prometa“, za koje je plaćao zakupninu. Zakupnina je plaćana redovno sve do 2010. godine i u toj godini „Panaflex – MV“ prekida proces proizvodnje zbog problema u poslovanju i dugovanja prema bankama. Zakupnina nije plaćana i dug je narastao do iznosa od 129.986 KM. U 2013. godini „Panaflex – MV“ ponovo pokreće proizvodnju i to je trajalo oko godinu dana, kada je ponovo došlo do prekida proizvodnje.

Prema knjigovodstvenoj dokumentaciji „Panaflex – MV“ ima na lageru opremu, sitni inventar, rezervne dijelove, sirovinu i mašine u iznosu od 150.000 KM. Međutim, s obzirom na to da je u pitanju imovina stara više od 20 godina, vještak mašinske struke je utvrdio da je njena trenutna vrijednost oko 12.196 KM i da se može unovčiti samo kao otpadno željezo.

S obzirom na to da je imovina stečajnog dužnika procijenjena na 12.196 KM, a da obaveze dostižu iznos od 206.212 KM, od čega dug prema „Oktan prometu“ iznosi 129.896 KM, dug prema Upravi za indirektno oporezivanje 75.715 KM i dug prema PU RS oko 600 KM, konstatovano je da su obaveze višestruko veće od vrijednosti imovine i da se neće moći izmiriti.

Mitrović kupio na licitaciji firmu koju je „gurnuo“ u stečaj!

Vojin Mitrović kupio je u novembru 2015. godine na licitaciji fabriku „Panafleks“ koju je prethodno kao većinski vlasnik „gurnuo“ u stečaj, a 39 radnika ostavio bez posla i više od 20 zarađenih plata.

Stečajni upravnik u bijeljinskom „Panafleksu“ Lazo Đurđević potvrdio je tada za poslovni portal CAPITAL da je „Oktan promet“ Vojina Mitrovića na licitaciji kupio fabriku „Panafleksa“ u Janji, ne otkrivajući za koji iznos.

Fabrika u Janji, sa poslovnim i pomoćnim zgradama, elektroenergetskim objektom i zemljištem uz privrednu zgradu, ukupne površine oko 24.582 m2, ponuđena je na licitaciju po početnoj cijeni od 1.234.664 KM.

Stečaj u „Panafleksu“ je pokrenuti u martu 2015. godine nakon što je preduzeće „Oktan promet“ uplatilo je 30.000 KM za pokriće stečajnog postupka. Većinski vlasnik Panafleksa bio je Vojin Mitrović sa 24,3odsto kapitala i njegov „Oktan promet“ sa 23,2 odsto akcija.

Izvor: Capital

Prikaži još vijesti
Load More In Bijeljina

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

AMATERSKA FUTSAL LIGA „UGLJEVIK 2018“

U organizaciji KMF Ugljevik, pod generalnim pokrovitljstvom Opštine Ugljevik, i ove godine…