Naslovna RS/BiH Zvornik Tužna sudbina Slađane Tešić

Tužna sudbina Slađane Tešić

Krajem jula mjeseca prošle godine, dok je sa suprugom i svastikom brao šljive, od udara groma poginuo je Mile Stevanović. Imao je 40 godina, a iza njega je ostao ni godinu dana star sin Darko i nevjenčana žena Slađana, koja tada nije ni znala da je u drugom stanju.

Iz ljubavi prema pokojnom suprugu rodila je djevojčicu kojoj je, po ocu, dala ime Mila. Mlada udovica sa puno ljubavi brine o dvoje djece, a materijalnih primanja skoro da i nema.

„Nešto ga je vuklo taj dan da idemo da beremo šljive. Počela je da pada kiša, a mi smo se sakrili ispod jedne lipe. Mile je uzeo telefon da nazove komšiju da vidi kako nam je sin, kada ga je grom usmrtio“, priča Slađana koja je ostala udovica u dvadeset i prvoj godini.

„S obzirom na to da pokojni muž dugo nije bio zaposlen, penzija je mala. Dobijamo 50 KM i to nam je sve. Imam nešto stoke i zemlje, pa se snalazimo da preživimo“, priča ova mlada žena koja se brine i o svekrvi Cvijeti koja živi sa njima u istoj kući.

Dva mjeseca prije sina, Cvijeta je izgubila i supruga, a tri godine ranije i kćerku. Zbog svih tih gubitaka i teškog života, oboljela je. Skromna penzija nije dovoljna ni za njene potrebe, a kamoli za pomoć snaji i unucima.

Slađana, kojoj ponekad oko djece pomogne mlađa sestra, najviše bi voljela kada bi dobila posao, jer bi tada imala redovne prihode i mogla bi djeci da pruži bolje uslove za odrastanje.

Miodrag Jeftić, direktor „Zvornik-stana“, preduzeća u kome je radio pokojni Stevanović, kaže da je oni ne mogu zaposliti, jer imaju viška radnika, ali da joj s vremena na vrijeme pomažu koliko mogu.

Ipak, sve je to nedovoljno da bi se djeca othranila, pa postoji nada da će neki humani ljudi pomoći ovoj porodici da lakše prebrodi svoje nedaće.

Broj telefona za pomoć: 066/ 679-983 Slađana Tešić, Tomanići, Zvornik

Izvor: RTV BN

Prikaži još vijesti
Load More In Zvornik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

ODRŽAN SAJAM ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA

Sinoć je u Ugljeviku, u okviru Vidovdanskih svečanosti,  održan  sajam ženskog stvaralaštv…