Naslovna RS/BiH Brčko BRČANKA ZERINA KURTOVIĆ UŠLA U FINALE FOTO TAKMIČENJA „KLIMATSKE PROMJENE U VAŠIM RUKAMA“

BRČANKA ZERINA KURTOVIĆ UŠLA U FINALE FOTO TAKMIČENJA „KLIMATSKE PROMJENE U VAŠIM RUKAMA“

Komisija EU info centra i Delegacije Evropske unije u BiH izabrala je dvanaest finalista nagradnog Instagram foto takmičenja „Klimatske promjene u vašim rukama“ među kojima je i naša Brčanka Zerina Kurtović.

Za „Infobrcko.com“ kazala je da je zadovoljna što je ušla među dvanaest finalista i bilo bi joj drago da uđe u top tri, ali za to joj je potrebna podrška. Kaže da uživa u fotografisanju, jer fotografija nekad može da pokaže mnogo više nego što čovjek želi da otkrije.

„Na prijedlog prijatelja sam primila vijest za ovo takmičenje, pa sam odlučila da pošaljem par svojih fotkih. S obzirom da sam ušla već u finale top 12, ja sam već zadovoljna, a naravno bilo bi mi drago da uđem u top 3, ali mi zato treba malo podrške. Uživam u fotografisanju i to mi je strast. Fotografija nekad može da pokaže mnogo više nego što čovjek želi da otkrije i isto tako može da uhvati predivan trenutak, jer fotografija čuva sjećanja.“, kazala je Zerina.

Tema je jako korisna, kazala je Zerina naglašavjući da je problem klimatskih promjena već dužih niz godina prisutan.

„Mislim da je tema jako korisna, jer ovaj problem je već dužih niz godina prisutan i svakim danom sve više smo suočeni s posljedicama dugogodišnjeg nastojanja da okoliš podredimo i prilagodimo svojim potrebama“, kazala je Zerina.

Svi oni koji žele da daju podršku našoj Brčanki Zerini može glasati na ovom linku http://euinfo.ba/contest/zerina-kurtovic-brcko/.

Glasanje će trajati do petka 14. aprila 2017. godine do 12 sati.

Tri najbolje plasirana takmičara koji osvoje najveći broj glasova će imati priliku da izaberu svoje nagrade: laptop, smart telefon, tablet, televizor ili digitalni fotoaparat.

Izvor: Info Brčko

Prikaži još vijesti
Load More In Brčko

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

ODRŽAN SAJAM ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA

Sinoć je u Ugljeviku, u okviru Vidovdanskih svečanosti,  održan  sajam ženskog stvaralaštv…