Naslovna Foto Ugljevik: Za uređenje korita rijeke Janje iz budžeta 215.000 KM

Ugljevik: Za uređenje korita rijeke Janje iz budžeta 215.000 KM

Opština Ugljevik riješila je imovinsko-pravne odnose i izvršila eksproprijaciju zemljišta za projekat uređenja korita rijeke Janje, za šta je iz lokalnog budžeta izdvojeno 215.000 KM, izjavila je Srni zamjenik načelnika opštine Cvjetana Dragonjić.

Dragonjićeva je napomenula da je u toku izbor najpovoljnijeg ponuđača radova i izrazila očekivanja da će do kraja godine početi uređenje korita rijeke Janje.

Ona je istakla da je ovo jedan od najznačajnijih projekata u posljednjih 35 godina u opštini Ugljevik i da je ovo prva opština koja je iskoristila priliku da dobije sredstva iz IPA fondova.

„Za ovaj projekat iz IPA fondova odobreno je dva miliona evra, kojima je predviđeno uređenje korita rijeke, dok će pješačke staze, te uređenje oko pješačkih staza opština finansirati sredstvima iz budžeta“, rekla je Dragonjićeva.

Ona je napomenula da je opština za izradu ovog projekta 2008. godine izdvojila 50.000 KM.

„Prva smo opština koja je dostavila svu potrebnu dokumentaciju i iskoristila priliku da dobije sredstva iz IPA fondova“, dodala je Dragonjićeva.

Prema njenim riječima, osim što će uređenje poboljšati izgled južnog dijela Ugljevika, biće spriječene eventualne poplave.

Dragonjićeva je podsjetila da je opština Ugljevik bila zahvaćena poplavama 2014. godine, a da je u saniranje klizišta, popravku oštećenih mostova, odvodnih kanala, te infrastrukture opštinske i privatne imovine, iz budžeta opštine izdvojeno 2,5 miliona KM.

Izvor: InfoBijeljina.com / SRNA

Prikaži još vijesti
Load More In Foto

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

ODRŽAN SAJAM ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA

Sinoć je u Ugljeviku, u okviru Vidovdanskih svečanosti,  održan  sajam ženskog stvaralaštv…