Naslovna RS/BiH Brčko BRČANKA ZORKA STOJANOVIĆ PRVI I JEDINI ŽENSKI MMA BORAC U BIH

BRČANKA ZORKA STOJANOVIĆ PRVI I JEDINI ŽENSKI MMA BORAC U BIH

Još jedna mlada borkinja je svojim rezultatima zavrijedila pažnju u evropskim okvirima. Njeno ime je Zorka Stojanović i rodom je iz Brčkog, BiH. Prvi kuriozitet u vezi sa njom je što je za svojih devetnaest godina ostvarila izuzetne rezultate kako u juniorskoj tako i u seniorskoj konkurenciji.

Pomenimo neke od uspjeha ove mlade borkinje. Najprije, još kao amaterka osvojila je juniorsku titulu prvaka Srbije u MMA, da bi to ponovila i prelaskom u seniore, objedinivši juniorsku i seniorsku titulu u amaterskoj konkurenciji. Potom je osvojila otvoreno prvenstvo Beograda u amaterskom MMA, a u klasičnom boksu i kikboksu je višestruka prvakinja svoje države.

Najveći dosadašnji uspjeh Zorke Stojanović je osvajanje titule amaterske prvakinje svijeta u MMA, 13. novembra 2014. godine u Pragu na WKF svjetskom prvenstvu, ubjedljivom i munjevitom pobjedom nad mađarskom takmičarkom Nikoletom Horvat. Podvig čini većim činjenica da je tad imala samo 16 godina.

Svoju prvu profesionalnu MMA borbu, Zorka je odradila na lokalnom Brčko Fight Night 3 eventu 29. avgusta 2015. godine i pobijedila takmičarku iz Hrvatske Kristinu Božić prekidom u prvoj rundi.

Druga Zorkina profesionalna borba se održala sinoć, na Karlsruher Fight Night 2017 eventu u organizaciji Pro League Fighting federacije, gdje joj je protivnica bila izuzetna njemačka borkinja Samira El Khawad (3-0-0). U napetoj i neizvjesnoj borbi punoj preokreta krajem druge runde borkinja iz Njemačke je slavila prekidom. Ipak, Zorka je pružila snažan otpor, ostavila srce u ringu, i kao posljedicu toga njihova borba je proglašena borbom večeri. Da stvar bude bolja po našu borkinju, poslije borbe je potpisala ugovor sa Cobra Team-om i Cobra Management-om, tako da će oni ubuduće da vode karijeru ove perspektivne MMA takmičarke.

Iako još veoma mlada, Zorka je već postigla vrhunske rezultate u svojoj karijeri i pokazala ogroman potencijal kojem je krajnji doseg veoma visoko. Njen renome vrhunskog borca i rezultati su dovoljna naznaka jedne izuzetne karijere u nastajanju. S obzirom na to da je ženski MMA još uvijek u razvoju, ništa nas ne bi iznenadilo da Zorku Stojanović jednog dana gledamo u borilištu najvećih svjetskih MMA organizacija.

 

/mmamagazin/

Prikaži još vijesti
Load More In Brčko

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

ODRŽAN SAJAM ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA

Sinoć je u Ugljeviku, u okviru Vidovdanskih svečanosti,  održan  sajam ženskog stvaralaštv…