Naslovna RS/BiH Protest željezničara danas u Banjaluci

Protest željezničara danas u Banjaluci

Predstavnici šest sindikalnih organizacija koje djeluju pri „Željeznicama Republike Srspke“ održaće danas protest u Banjaluci zbog neisplaćenih plata i ostalih dugovanja prema radnicima. Sindikati Željeznica traže i utvrđivanje odgovornosti i smjenu uprave preduzeća.

Radnici, kako je najavljeno, jutros će krenuti autobusima i privatnim vozilima, a neki i vozom iz Doboja u Banjaluku, gdje će još jednom da iskažu svoje nezadovoljstvo stanjem u tom preduzeću.

Okupljanje radnika planirano je na banjalučkom Trgu Krajina, odakle će šetnjom krenuti ulicama Banjaluke prema vladi, a zadržaće se u parku Mladen Stojanović, gdje će se radnicima i javnosti obratiti sindikalne vođe.

Ovo je drugo okupljanje radnika Željezničara u posljednjie vrijeme. Prema radnicima postoje velika dugovanja tako da se svakom radniku duguje više od 7.500 KM.

Kada se to pretvori, kako tvrde sindikati, u prosječnu platu u „Željeznicama Republike Srpske“, koja iznosi 644 KM, to znači da se duguje 12 plata.

U okviru „Željeznica“ djeluju Sindikat željezničara Republike Srpske, Samostalni sindikat mašinovođa, Samostalni sindikat saobraćajno-transportne djelatnosti Banjaluka, Sindikat radnika infrastrukture Doboj, Sindikat radnika infrastrukture Banjaluka i Samostalni sindikat održavanja šinskih vozila Prijedor.

(BN televizija)

Prikaži još vijesti
Load More In RS/BiH

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

ODRŽANO III TAKMIČENJE ŠKOLICA SPORTA U UGLJEVIKU

Danas je u Ugljeviku održano takmičenje školica sporta na kome su svoje vještine i sportsk…