Naslovna Ugljevik Usvojeni planovi odbrane od požara i poplava

Usvojeni planovi odbrane od požara i poplava

Štab za vanredne situacije opštine Ugljevik usvojio je danas Operativni plan aktivnosti u pripremi i sprovođenju mjera zaštite i spašavanja od šumskih i drugih požara na otvorenom prostoru na području opštine u ovoj godini.

Šef Odsjeka za Civilnu zaštitu i teritorijalnu vatrogasnu jedinicu Miroslav

Mirković informisao je članove Štaba o stanju civilne zaštite opštine Ugljevik i naglasio da će lokalna uprava ove godine pomoći nabavku vatrogasnog vozila.

„U toku ove godine za nabavku vatrogasnog vozila biće izdvojeno 250.000 KM dok će za nabavku hidrauličnog razvalnog alata biti izdvojeno 25.000 KM koji će služiti za pružanje pomoći unesrećenima prilikom saobraćajnih nezgoda“, rekao je Mirković novinarima nakon sastanka

Na današnjem redovnom sastanku Štaba usvojen je Plan operativnog sprovođenja plana zaštite i spašavanja od poplava na području ove podmajevičke opštine u 2017. godini. Za ove potrebe na godišnjem nivou opština izdvaja 30.000 KM.

Mirković je napomenuo da je u planu obuka pripadnika specijalizovanih vodova zaštite i spašavanja.

„Imamo ukupno 65 članova rasopređenih u vod zaštite i spašavanja na vodi i pod vodom, te vod zaštite i spašavanja od požara, kao i vod prve medicinske pomoći. Članovi su mlađe životne dobi do 30 godina“, rekao je Mirković.

Izvor: SRNA

Prikaži još vijesti
Load More In Ugljevik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

OTVOREN X MEĐUNARODNI MUZIČKI FESTIVAL „DANI HARMONIKE“

Deseti Međunarodni festival “Dani harmonike” u Ugljeviku, koji će okupiti 400 takmičara iz…