Naslovna RS/BiH Zvornik Trojka pelješila kuće gastarbajtera na području Zvornika

Trojka pelješila kuće gastarbajtera na području Zvornika

Mile Jović, Zdravko Filipović i Dalibor Pantić iz Zvornika osumnjičeni su da su počinili 11 teških krađa na području zvorničkog naselja Branjevo.

Prema policijskom izvještaju oni su provaljivali u stanove i kuće gastarbajtera iz kojih su nosili sve što im je došlo pod ruku. Provalnici su u svojim pohodima najčešće krali novac, zlatni nakit i aparate za domaćinstvo a vrijednost ukradenih stvari procjenjuju na više desetina hiljada maraka.

Zvornički Centar javne bezbjednosti, navodeći inicijale, saopštio je da je osumnjičena trojka provaljivala i krala tokom prošle i ove godine.

Prema nezvaničnim informacijama, pojedini opljačkani vlasnici kuća već su se izjasnili o šteti i ona se mjeri u hiljadama maraka.

– Samo iz jedne kuće lopovi su ukrali razne stvari i nakit u vrijednosti većoj od 2.000 maraka. Drugi opljačkani mještanin Branjeva prijavio je štetu od oko 750 maraka. Ostali oštećeni još ne mogu da preciziraju kolika im je šteta načinjena, mada sumnjaju da se mjeri u hiljadama maraka – rekao je ovaj izvor.

U zvorničkoj policiji još su kazali da su osumnjičeni nakon ispitivanja pušteni da se brane sa slobode.

– Protiv osumnjičenih M. J, Z. F. i D. P. biće dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, koji će ih teretiti za tešku krađu i krađu – rekli su u CJB Zvornik ne navodeći druge detalje.

Tokom istrage policija utvrdila da je sa trojkom provalnika u krađama učestvovao i maloljetnik iz Zvornika. Kod njega je pronašla određene predmete koji se mogu dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelima.

Izvor: Glas Srpske

Prikaži još vijesti
Load More In Zvornik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

AMATERSKA FUTSAL LIGA „UGLJEVIK 2018“

U organizaciji KMF Ugljevik, pod generalnim pokrovitljstvom Opštine Ugljevik, i ove godine…