Naslovna Region „Ubij Srbina!“ se orilo na meču Hajduk – Rijeka

„Ubij Srbina!“ se orilo na meču Hajduk – Rijeka

Jadranski derbi, duel između splitskog Hajduka i Rijeke, trebalo je u fudbalskom smislu da obeleži 24. kolo Prve lige Hrvatske. Tim sa Kantride je prvi na tabeli i nema nijedan poraz, dok „bili“ pokušavaju da se vrate u sam vrh fudbala u svojoj zemlji, gde već dugo nisu bili. Međutim, i nažalost, među 15.642 gledalaca na Poljudu našla se i poveća grupa navijača Hajduka (okupljena u grupi Torcida) koja je uoči duela našla za potrebno da skandira „Ubij Srbina!“. Utakmica je završena rezultatom 1:1.

Derbi utakmica hrvatskog prvenstva u Splitu između domaćeg Hajduka i Rijeke u dva navrata je prekinuta zbog nereda navijača.

Utakmica je prvi put prekinuta u 56. minutu zbog bakljade navijača, a zatim i u 90. minutu pošto je jedan maskirani navijač Hajduka utrčao u teren i sa šipkom u ruci krenuo prema sudiji Mariju Zebecu.

Sudija je brzo pobegao i prekinuo utakmicu, navijač se neometan šetao po atletskoj stazi i ispred severne tribine, a zatim je intervenisala policija i izvela ga.

Kako je prenela Hina, u 75. minutu navijači Hajduka su istakli transparent sa natpisom „Avione plaća klub, buseve županija, a brodove i obraz vaša riječka džamija“, kojim se aludiralo na dolazak navijača iz Rijeke u Split brodom.

Na taj transparent navijači Rijeke, koji su bili smešteni na južnoj tribini, uzvratili su povicima: „Vi ste Titovi, Tito je vaš“.

Takođe, navijači Hajduka su povodom dolaska navijača Rijeke brodom, istakli transparent na kome je na ćirilici pisalo: „Morem plovi jedna mala barka“.

Za vreme utakmice čuli su se i povici „Za dom spremni“, ali duel zbog toga nije bio prekinut.

Hajduk i Rijeka odigrali su nerešeno 1:1 na Poljudu, u 24. kolu hrvatskog prvenstva.

Izvor: RTS

Prikaži još vijesti
Load More In Region

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

OTVOREN X MEĐUNARODNI MUZIČKI FESTIVAL „DANI HARMONIKE“

Deseti Međunarodni festival “Dani harmonike” u Ugljeviku, koji će okupiti 400 takmičara iz…