Naslovna RS/BiH Cvetković tužio BiH, traži 100.000 KM

Cvetković tužio BiH, traži 100.000 KM

Aleksandar Cvetković, nekadašnji pripadnik Desetog diverzantskog odreda Vojske Republike Srpske /VRS/ koji je oslobođen optužbi da je učestvovao u ubistvu Bošnjaka u Srebrenici u julu 1995. godine, tužio je BiH i zatražio 100.000 KM zbog vremena provedenog u pritvoru.

Cvetkovićev advokat Miloš Stevanović kaže da su u Sudu BiH tražili odštetu zbog neosnovanog hapšenja, te vremena koje je njegov klijent proveo u ekstradicionom pritvoru u Izraelu, kao i u Sarajevu, prenosi Birn.
„Osim za dane provedene u pritvoru i duševnu bol koju je trpio za to vrijeme zbog odvojenosti od porodice, tražili smo i iznos za dobit u poslovima koje je za to vrijeme mogao obavljati“, naveo je Stevanović.

Cvetković je uhapšen u avgustu 2010. godine u Izraelu na osnovu međunarodne potjernice koja je raspisana na zahtjev BiH. Nakon tri godine postupka, pravosuđe u Izraelu donijelo je odluku da ga izruči BiH.
Sud BiH odredio mu je pritvor u kojem je bio do prvostepene presude u julu 2015. godine. Cvetkovića je Sud BiH pravosnažno oslobodio optužbi da je u julu 1995. godine učestvovao u ubistvu oko 900 Bošnjaka u Branjevu.

Izvor: SRNA

Prikaži još vijesti
Load More In RS/BiH

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PREPORUČUJEMO

USVOJEN OPERATIVNI PLAN AKTIVNOSTI ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

Štab za vanredne situacije opštine Ugljevik usvojio je Operativni plan aktivnosti u pripre…